Van Dijk verliest wereldtitel en wordt zevende op WK

Dinsdag 23 september 2014

Women - Ellen van Dijk heeft haar wereldtitel op de tijdrit moeten inleveren. De Nederlandse eindigde als zevende. De titel ging naar Lisa Brennauer uit Duitsland. De Oekrainse Anna Solovey veroverde het zilver, het brons ging naar de Amerikaanse Evelyn Stevens.

Chantal Blaak eindigde op de dertiende plaats. Na een sterke start zag Van Dijk de verschillen met Solovey en Brennauer snel oplopen. Dat de Amsterdamse de slotfase nog in de stromende regen moest afleggen, hielp haar bepaald niet. Voor Brennauer was de titel de troon op een sterk seizoen, waarin ze onder meer een rit in de Boels Ladies Tour won en zegevierde in de Ronde van Overijssel. Van Dijk zei tegen de NOS. "Volgend jaar hoop ik er weer te staan. Ik heb er geen verklaring voor waarom het helemaal niet ging. Vooral op de brede weg kreeg ik het gevoel dat ik helemaal niet voouit kwam. Wat kan er in een week veranderen als ik nu opeens niet tegen Solovey op kan. Het weer was misschien wel symbolisch. Vorig jaar in Florence scheen de zon, hier was het regen. Ik reed als een krant en dat werd een natte krant. Die regen in de slotfase heeft ook niet geholpen, daar verlies ik zo vijftien seconden. Ook omdat ik geen risico's meer wilde nemen." 

Perfect gedaan

Lisa Brennauer kon het nauwelijks bevatten na afloop. "Toen ik op de hot seat mocht plaats nemen, was ik aanvankelijk helemaal kapot van de inspanning. Ik had een super dag, maar langzaam ging het dagen dat ik wellicht wereldkampioene zou worden. Het is geweldig dat het me gelukt is. Ik wist dat het belangrijk was om de race goed in te delen op dit parcours, maar dat heb ik blijkbaar perfect gedaan."

Eerder vandaag won de Duitser Lennard Kamna de wereldtitel bij de junioren. Nederland deed niet mee aan dit onderdeel.  

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl