Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mollema met ambities naar Il Lombardia

Donderdag 02 oktober 2014

Elite men - Bauke Mollema rijdt zondag zijn laatste koers voor Belkin. De naar Trek Factory Racing vertrekkende Nederlander doet dat als kopman in de Giro di Lombardia. De Groninger wil graag afsluiten met een mooi resultaat. 

“De laatste wedstrijd van een seizoen is altijd apart”, stelt Mollema. “Je weet dat je nog een keer moet knallen en daarna rust hebt. Dit keer is het helemaal speciaal. Ik sluit een periode van zeven jaar bij deze ploeg af. Ik moet ook afscheid nemen van de renners en de begeleiding. Dat zorgt voor een bijzonder gevoel."Mollema belegde in aanloop naar de WK wielrennen een klein trainingskamp in Limburg. Hij hoopt daar na zijn achttiende plaats in Ponferrada opnieuw van te profiteren in Il Lombardia. “Ik vind Lombardije een heel mooie wedstrijd en heb zin om er nog één keer tegen aan te gaan. Ik heb in aanloop naar de WK goed getraind en omdat Lombardije slechts een week later wordt verreden, vormen de wedstrijden een mooi blok. De vorm tijdens de wegwedstrijd was goed, ik ging op de slotklim met de eerste acht mee naar boven. Helaas was de uitslag alleen iets minder dan gehoopt.” 

Stef Clement, Laurens ten Dam, Wilco Kelderman, Martijn Keizer, Steven Kruijswijk, Lars Petter Nordhaug en David Tanner zijn ook van de partij namens de ploeg van Merijn Zeeman.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl