Vera Koedooder klaar voor thuisronde

Vrijdag 12 april 2013

Women - Ze groeide op in West-Friesland, maar Vera Koedooder woont sinds anderhalf jaar tot volle tevredenheid in Apeldoorn. De Ronde van Gelderland is daarmee haar nieuwe thuisronde en daar wil ze vlammen. “Ik ben nog maar zelden zo goed aan mijn seizoen begonnen.’’

Volgens Koedooder zijn er verschillende redenen aan te wijzen voor haar sterke start in 2013. Tot nog toe won ze de GP Dottignies, een wedstrijd in Oud-Gastel en de Fleche Wanzoise. “Voor de vrouwen lag het op de baan deze winter een beetje stil na de Olympische Spelen van Londen, waar ik de ploegenachtervolging reed.  Ik merk nu dat ik daardoor een betere basis heb kunnen leggen voor het wegseizoen. Bovendien kwakkelde ik de afgelopen jaren met een aantal blessures – waaronder een vernauwing in de bekkenslagader die me twee jaar dwars zat – en ben ik nu helemaal vrij van lichamelijke tegenslag.”

Helemaal thuis

De Ronde van Gelderland is zondag een volgend doel voor de Noord-Hollandse. “Ik kwam hier in 2011 wonen omdat het praktisch was vanwege de trainingen van de baanselectie in Omnisport. Ondertussen voel ik me hier helemaal thuis. De omgeving is supergevarieerd in vergelijking met waar ik vandaan kom. En bij trainingen kom je altijd wel over een deel van het parcours van de Ronde van Gelderland, dat geeft een speciaal tintje aan deze wedstrijd. Hopelijk kan ik de sterke lijn van de afgelopen periode hier doortrekken.”

Foto: (C) Sportfoto

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl