Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Theo Bos wint in Tour Eurométropole

Zaterdag 04 oktober 2014

Elite men - Theo Bos heeft in Middelkerke de derde etappe van de Tour Eurométropole op zijn naam gebracht. De sprinter van Team Belkin - gisteren al derde in de tweede rit - toonde zich de snelste in de massasprint. Bos is aan zijn laatste koersdagen voor de Nederlandse ploeg bezig.

Volgend jaar rijdt hij voor MTN-Qhubeka. Het is voor Bos de negende zege van het seizoen, inclusief zijn eindwinst in de World Ports Classic. Dit keer liet de 31-jarige spurter Jens Debusschere (tweede) en tweevoudig ritwinnaar Arnaud Démare (derde) achter zich. Ramon Sinkeldam (Giant-Shimano) was de tweede landgenoot in de top 10, hij werd vijfde.

Heel blij

“Super cool! Ik ben heel blij”, jubelde Bos na afloop. “Ik voelde in de sprint dat ik rake klappen maakte. Op het laatst zag ik twee wieltjes nog dichtbij komen, maar gelukkig kon ik het houden, ook al leek het even spannend te worden. Het was mijn doel om hier nog wat te laten zien. Ik heb echt naar deze wedstrijd toegewerkt, wat mentaal nog best lastig is zo aan het einde van het seizoen. Daarom ben ik extra blij. Dennis van Winden en Graeme Brown hebben me super ondersteund. Dennis reed me in de laatste kilometer naar voren en Graeme bracht me in een goede positie. Toen het op een lijn getrokken werd, kon ik focussen, wachten en aangaan. Dit is een mooi afscheid. We gaan het vanavond nog wel eventjes vieren met de ploeg.” 

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl