Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Hofland en Kruijswijk troeven Belkin in Beijing

Dinsdag 07 oktober 2014

Elite men - Sprinter Moreno Hofland en klassementsrenner Steven Kruijswijk zijn samen met de Duitser Paul Martens de troeven van Team Belkin in de afsluiter van de WorldTour 2014: de Tour of Beijing. Ploegleider Nico Verhoeven mikt op ritzeges en een korte klassering in het klassement.

“We zijn met een goede sprinttrein naar China afgereisd”, aldus Verhoeven. “Een ritzege is het doel. We kijken echter ook naar het klassement. Er staat een pittige aankomst bergop op het programma en ik kijk wat ons betreft vooral naar Steven en Paul. Al is het altijd afwachten hoe de renners er conditioneel voorstaan zo aan het einde van het seizoen.”

Hofland succesvol in China

Sprinter Moreno Hofland keert deze week terug in China. Vorig jaar was hij als neoprof uiterst succesvol in Azië en beleefde hij er min of meer zijn doorbraak. De Nederlander eindigde in de slotrit van de Tour of Beijing voor het eerst op het podium van een WorldTour-koers (derde), en boekte in de Tour of Hainan vervolgens zijn eerste overwinningen als prof. “China ligt mij wel”, aldus Hofland. “Het is leuk om terug te keren. Hopelijk kan ik in Beijing meedoen voor de ritzeges. Als je de motivatie hebt, kun je aan het einde van een seizoen nog veel bereiken. Ik heb nog veel zin om te koersen. De moraal is goed en ook lichamelijk voel ik me prima. Door pech heb ik dit seizoen niet heel veel kunnen racen. Zo stond ik lang aan de kant na mijn val in de Tour of California, liep ik in de Tour of Utah een luchtweginfectie op en moest ik na negen dagen ziekte de Vuelta verlaten. Ik heb er zin in om weer in China te rijden!”

De ploeg rijdt verder met Dennis van Winden, Graeme Brown, Tom Leezer, Nick van der Lijke en Barry Markus.



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl