Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

17 aanvragen voor WorldTour-licentie

Woensdag 08 oktober 2014

Elite men - Zeventien ploegen hebben een WorldTour-licentie in handen of deze aangevraagd voor het nieuwe wielerseizoen 2015. Giant-Alpecin, de opvolger van Giant-Shimano, was al zeker van een doorlopende overeenkomst. Lotto.nl, de opvolger van Belkin, zit officieel nog in de wachtkamer.

Er zijn maximaal achttien WT-licenties te vergeven. Naast Giant-Alpecin zijn ook AG2R La Mondiale, Astana, Lampre-Merida, Lotto-Soudal, Movistar, Orica-GreenEdge, Europcar, Katusha en Team Sky normaal gesproken zeker van hun licentie. Om verlenging van de licentie is gevraagd door Lotto.nl, BMC, Cannondale, Etixx-QuickStep, FDJ, Tinkoff-Saxo en Trek Factory Racing.  

Roompot Orange

Onder de aanvragers voor een Pro Continental-licentie is het Nederlandse Roompot Orange Cycling. Ook  Nippo-Vini Fantini en Cult Energy zijn nieuwe aanvragers bij de UCI. Verder vroegen de volgende teams een dergelijke licentie aan: Androni Giocattoli, Bardiani CSF, Bora-Argon 18, Bretagne-Seche, Caja Rural-Seguros, CCC Sprandli Polkowice, Cofidis, Drapac, IAM Cycling, MTN-Qhubeka, Rusvelo, Novo Nordisk, Topsport Vlaanderen-Baloise, United Healthcare, Wanty Groupe Gobert en Yellow Fluo.

Foto: © Sportfoto  



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl