Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Weening: ‘Nu ik goed ben, maak ik er gebruik van’

Zondag 14 april 2013

Elite men - Pieter Weening was met de achtste plaats de beste Nederlander in de Amstel Gold Race. De Fries maakte deel uit van de kopgroep, waar winnaar Roman Kreuziger in de slotfase uit wegsprong. ‘We hebben tot het laatst meegedaan om de zege’, zegt Weening. ‘Ik ben heel tevreden.’

Weening reed op de Eyserbosweg weg uit het peloton en was daamee verantwoordelijk voor de opening van de finale van de hernieuwde Amstel Gold Race. Hij haalde de vroege vluchters bij en kreeg van achteruit gezelschap van onder andere Roman Kreuziger en Blanco’s David Tanner en Lars Petter Nordhaug. “Ik had een heel goede dag”, aldus de renner van Orica-GreenEdge. “Ik had geen plan in mijn hoofd, van waar ik zou gaan aanvallen. Maar ik voelde me zo goed, dat ik maar gewoon gegaan ben.”

Kreuziger de slimste
Met nog zo’n tien kilometer te gaan stokte de samenwerking in de kopgroep en begon het demarreren. Kreuziger bleek de beslissende versnelling in huis te hebben. “Kreuziger was sterk vandaag”, aldus Weening. “Maar hij reed niet eens heel hard weg. Bij ons begonnen ze te linkeballen. Ik weet niet eens waarom. Een paar van die mannen hoopten waarschijnlijk dat ik ze naar Kreuziger toe zou rijden, maar zo werkt het natuurlijk niet. Bovendien had ik Gerrans nog achter me, dus ik ben ook niet vol meer gegaan.”

Tevreden
Kreuziger hield als enige stand tegen het naderende peloton. Weening werd op de Cauberg bijgehaald door de mondiale elite, en zag zijn ploegmaat Simon Gerrans nog naar de derde plaats sprinten. "Ik dacht dat ze Kreuziger ook nog wel bij zouden halen, maar dat lukte niet. Ik heb op de Cauberg gewoon alles gegeven. Ik word achtste, mijn beste klassering in de Amstel Gold Race. En Gerrans eindigt op het podium. Dus ik ben zeker tevreden over vandaag.”

Topvorm
Weening eindigde dit seizoen als als tweede in de Ronde van Langkawi en werd zesde in het Baskenland. “Ik ben gewoon enorm goed op dit moment. Een wederopstanding zou ik het niet noemen. Alleen als je in september heel goed bent in de Ronde van Polen valt niemand het op. Nu wel. Ik hoop dat ik dit nog even kan vasthouden. Nu ik zo goed rijd, maak ik er ook maar meteen gebruik van.”

Foto (c): Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl