Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Selectie Blanco voor Waalse Pijl: geen Boom wel Hofland

Maandag 15 april 2013

Elite men - Blanco Pro Cycling heeft de selectie voor de Waalse Pijl rond. In vergelijking met de Amstel Gold Race is er maar één wijziging: Lars Boom start niet, Moreno Hofland wel. Bauke Mollema en Tom-Jelte Slagter zijn de kopmannen binnen de ploeg.

Ploegleider Frans Maassen: “In de Waalse Pijl willen we als ploeg aanvallend en attractief koersen. Het is afwachten hoe de jongens herstellen van zondag, maar wat ons betreft mogen ze het gaan laten zien.”

Mollema en Slagter beschermd
Bauke Mollema wil de goede lijn van afgelopen weekend doorzetten. “De Amstel Gold Race heeft me inspiratie gegeven voor de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Ik zat er goed bij in de finale en dat geeft een goed gevoel voor de komende wedstrijden.” Tom-Jelte Slagter denkt dat de Waalse Pijl hem beter ligt dan de Amstel Gold Race. “Die aankomst is wel wat voor mij. In vergelijking met de Amstel Gold Race is de Waalse Pijl bijna vijftig kilometer korter, dat speelt in mijn voordeel.”

Ten Dam fit
Laurens ten Dam kwam zondag ten val in de Amstel en moest gehecht worden, maar hij is wel fit genoeg om woensdag aan de start te verschijnen. “Ik heb goed geslapen vannacht en vanochtend een uur getraind. Vanavond ga ik naar de chiropractor en hopelijk zorgt dat ervoor dat de stijfheid een beetje uit mijn lichaam verdwijnt. De meeste pijn heb ik in het been waar de hechtingen inzitten. Maar ik hoop dat ik nog wat meer herstel. Ik heb in ieder geval zin in woensdag.”

Foto (c): Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl