Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Moreno wint Waalse Pijl, Mollema negende

Woensdag 17 april 2013

Elite men - Dani Moreno heeft de Waalse Pijl gewonnen. De Spanjaard van Katusha was op de Muur van Huy de snelste van een compact peloton. De Colombianen Sergio Henao (Sky) en Carlos Betancur (Ag2r) namen de andere ereplaatsen voor hun rekening. Bauke Mollema kwam als negende boven.

Laurens ten Dam reed in de finale nog weg uit het peloton. De Blanco-coureur kreeg Simon Geschke mee en het duo kwam met lichte voorsprong op de voorlaatste doorkomst van de Muur van Huy. Ten Dam en Geschke hielden het vervolgens nog dik 20 kilometer uit, maar werden op de Côte de Villers-le-Bouillet, de voorlaatste klim van de dag, bijgehaald. Daarna lukte het niemand meer om weg te komen uit het compacte peloton. Betancur sloeg nog wel een gaatje op de Muur van Huy, maar werd in de laatste meter voorbijgestoken door Moreno en Henao.

Tevreden Ten Dam
Mollema raakte ingesloten maar werd desondanks negende, Tom Jelte Slagter veertiende. Laurens ten Dam was na afloop tevreden over zijn rol in de koers. "Voor mij valt er niets te halen als ik wacht tot de laatste klim. Daarom heb ik de aanval gezocht. Met Simon Geschke had ik een sterke renner mee, maar had de vlucht ergens toe moeten leiden, dan had die groep groter moeten zijn. Maar de meeste teams wachten toch op die klim. Ik heb me in ieder geval verdienstelijk kunnen maken vandaag.''

 

Foto (c): Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl