Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Westra in voorselectie Astana voor Tour

Woensdag 03 december 2014

Elite men - Het programma van Lieuwe Westra is erop gericht hem opnieuw klaar te stomen voor de Tour de France. Bij Astana was hij afgelopen jaar ook één van de helpers van Vincenzo Nibali. De mogelijkheid om voor eigen kansen te gaan ligt er in Parijs-Nice.

"Omdat Vincenzo Nibali voor de Tirreno gaat, ligt de weg open voor een mooie prestatie. Daar wordt een prestatie van mij verwacht. Mijn hele voorseizoen staat in het teken van een sterke opbouw naar die wedstrijd. Zo zit ik in de trainingsgroep die de meeste uren maakt en heb ik ook voor mezelf al een aantal goede trainingsweken gedraaid. Ik begin mijn seizoen straks weer in de Tour Down Under en rijd vervolgens de rondes van Qatar en Oman. Daarna heb ik twee weken de tijd om de puntjes op de i te zetten voor Parijs-Nice. Toevallig las ik vandaag dat er een proloog van een kleine zeven kilometer gepland staat. Dat klinkt mij als specialist goed in de oren. Verder zal ik enkele Ardennenklassiekers rijden, maar welke dat zijn is nog niet bekend" zegt de Fries op zijn website.

Weinig zorgen

Over de dopingaffaires rond de WorldTour-ploeg en het opleidingsteam van Astana maakt Westra zich niet te veel zorgen. ,,Natuurlijk hebben we het daar tijdens het trainingskamp over gehad. Er is een update gegeven over de zaken die spelen. Belangrijk om te weten is dat de zaken bij de opleidingsploeg volledig los staan van ons. Daarnaast zijn de gebroeders Iglinskiy gewoon enorm dom geweest. Natuurlijk straalt dat negatief op ons af, maar over de WorldTour-licentie voor 2015 maak ik me weinig zorgen. Ik kan me niet voorstellen dat ze ons zullen weigeren."

Foto: © ASO



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl