Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Breggen blij met plek vier in Huy

Donderdag 18 april 2013

Women - Anna van der Breggen was gisteren vierde in de Waalse Pijl, de vierde wedstrijd van de wereldbeker voor vrouwen. Bovenop de loodzware Muur van Huy hoefde de Hasseltse alleen winnares Marianne Vos, de Italiaanse Elisa Longo Borghini en de Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman voor te laten gaan.  

Na afloop zat ze tevreden op een campingstoeltje bij de camper van haar ploeg in de zon bij te komen. “De Muur van Huy is loodzwaar, die klim is steil en blijft maar doorlopen. Ik weet dat dit bergje mij ligt, maar zo ver van voren zat ik nog nooit in de finale van deze wedstrijd. Uiteindelijk waren de drie besten gewoon te goed voor mij en daardoor kan ik leven met de vierde plaats. Maar het smaakt wel naar meer. Een volgende Waalse Pijl, maar hopelijk ook al in de zwaardere koersen dit jaar.”

Investeren in vorm

De renster van Sengers denkt opnieuw een stap gezet te hebben dit seizoen. “Eigenlijk ben ik geen renster voor het voorjaar, op de één of andere manier ben ik dan nog nooit in mijn beste vorm. Maar zo goed als nu was ik nog nooit in deze periode van het seizoen. Ik heb onlangs in de Energiewacht Tour geïnvesteerd in deze vorm door daar vijf dagen lang de aanval te kiezen. Dat klinkt gek om je op het vlakke voor te bereiden op deze klim, maar het lijkt erop dat het gewerkt heeft. Ik hoop die opgaande lijn nog even door te trekken.”



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl