Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

KNWU wil WB-manche MTB in Nederland

Vrijdag 19 april 2013

Offroad - De KNWU wil in één van de komende seizoenen een wereldbeker mountainbike in Nederland laten verrijden. Het zou voor het eerst sinds 1992 (Landgraaf) zijn dat een manche van de coupe du monde MTB op Nederlandse bodem plaats zou vinden. Zoetermeer en opnieuw Landgraaf zijn kandidaat-gastheer.

In de ambities van de bond staat al enkele jaren de wens om een wereldbeker naar Nederland te halen. “Omdat het goed is voor de aandacht voor deze tak van de wielersport in ons land. We verwachten een positieve impuls op het terrein van publiciteit maar ook meer aanwas van nieuwe MTB’ers bij de bond. We moeten Nederland weer meer op de kaart zetten’’ zegt coördinator Herman Strijbosch erover. De KNWU is ook bereid mee te betalen, het budget wordt namelijk op enkele tonnen geschat.

Groene Hart

Martin Pieterse – voorzitter van Stichting Wielerpromotie Het Groene Hart – heeft toegezegd voor de organisatie te willen zorg dragen. Zijn stichting tekent jaarlijks voor de MTB-wedstrijden in Zoetermeer en Landgraaf. Beide wedstrijden waren al gastheer van een NK en een topcompetitiewedstrijd. Zoetermeer was bovendien organisator van een Europees Kampioenschap, terwijl Landgraaf kan bogen op de traditie, want in 1992 werd rond de Wilhelminaberg al een wereldbeker afgewerkt, iets wat alleen de pioniers van de MTB zich nog kunnen herinneren.

Niet voor 2016

Pieterse is enthousiast over de plannen. “Maar we moeten realistisch zijn. Het is belangrijk om deze eerste stap te zetten en bij de UCI aan te geven dat we zouden willen organiseren. Over de organisatorische kant maak ik me niet zoveel zorgen, maar je moet in deze lastige tijd wel veel geld kunnen ophalen. Ook daarom denk ik dat we niet voor 2016 een wereldbeker in Nederland moeten verwachten.’’  Pieterse wil het aan de UCI en de provincies over laten waar de  manche van de coupe du monde gehouden wordt. “Zoetermeer heeft de ambitie en kan een goed internationaal parcours neerleggen, maar ook in Landgraaf is er enthousiasme en is er de mogelijkheid een mooi traject uit te zetten. Het belangrijkst is dat we een WB naar Nederland halen, waar dat gebeurt, is daaraan van ondergeschikt belang.”

Foto: (C) Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl