Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vera Koedooder wint EPZ Omloop Borsele

Zaterdag 20 april 2013

Women - Vera Koedooder heeft de EPZ Omloop van Borsele op haar naam geschreven. De Nederlandse uit het Sengers Team versloeg in 's-Heerenhoek haar vluchtmakker Loes Gunnewijk in de sprint. De derde plaats in deze KNWU Topcompetitiewedstrijd ging naar Lucinda Brand.

Chloe Hosking en Nina Kessler maakten de top 5 vol. Koedooder en Gunnewijk bleven uiteindelijk over uit een steeds verder uitdunnende kopgroep, waar Koedooder in extremis nog naar toe was gesprongen. In de sprint bleek de renster van Sengers de sterkste. Chloe Hosking - vorige week derde in de Ronde van Gelderland - is de nieuwe leidster in de KNWU Topcompetitie. De twee Nederlandse rensters die tot nog toe veel wedstrijden wonnen kwamen vandaag niet in het stuk voor: Ellen van Dijk was als gevolg van ziekte niet gestart, Kirsten Wild viel onderweg hard. Koedooder kwam onderweg ook de nodige pech tegen. De import-Apeldoornse moest twee keer terug komen als gevolg van een val van anderen en bleek achteraf de wedstrijd uit te hebben gereden met een gebroken achtervork. "Dit is echt een zege met een verhaal geworden. Ik dacht na vijf kilometer dat het gedaan was toen ik op minuten werd gereden omdat er iemand in mijn wiel reed en mijn ketting vast zat. Ik heb wel honderd rensters ingehaald en uiteindelijk kwam ik weer van voren.'' 

Niet meer schakelen

Uiteindelijk bleek ze één van de sterkste rensters in koers. "In de finale wilden Loes Gunnewijk en ik het niet op een sprint laten aankomen met Chloe Hosking er ook bij en toen wisten we samen weg te komen. Ik kon niet meer schakelen toen we met z'n tweeen naar de streep gingen, maar had bij het aanzetten een kloof geslagen en wist toch te winnen. Achteraf zag ik dat ik mijn achtervork gebroken had, vandaar dat het schakelen niet meer zo soepel ging..."

Foto: (C) Sportfoto

 

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl