Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vermeltfoort was toe aan zege Wallaard Memorial

Zaterdag 20 april 2013

Elite men - Coen Vermeltfoort heeft in de Arno Wallaard Memorial zijn eerste zege van het seizoen geboekt. De renner van De Rijke-Shanks wees in de sprint van een kopgroep van acht Mike Teunissen (tweede) en de Belg Sean de Bie (derde) terug in de sprint voor de dagwinst. 'Hier was ik ernorm aan toe. Eindelijk was het raak."

Het was direct raak in deze 1.2-klassieker met start en finish in Meerkerk. Vanuit het vertrek reed een kopgroep van achttien weg. Toen de plaatselijke omlopen eraan zaten te komen, liep toch nog een  omvangrijk peloton samen, maar direct werd er opnieuw aangevallen. Uiteindelijk bleven voorin acht sterke renners over. De Rijke-Shanks was als enige met twee renners voorin aanwezig. Ronan van Zandbeek neutraliseerde aanvallen van onder anderen Sjors Roosen en Niko Eeckhout, waarna zijn ploeggenoot Vermeltfoort het afmaakte in de sprint. "Ik was er dit seizoen al een aantal keren dicht bij met twee tweede plaatsen, maar deze zege daar was ik aan toe. Aanvankelijk zaten we als ploeg te slapen toen die groep weg reed in het begin, maar gelukkig kregen we de kans dit nog dubbel en dwars recht te zetten. In de finale had ik vertrouwen dat ik het af kon maken, zo'n sprint met een groepje na een zware koers is mij op het lijf geschreven. Nu hopen dat ik deze lijn kan voort trekken'' aldus de voormalig Rabo-renner.

Teunissen sterk

Mike Teunissen had vrede met zijn tweede plaats. Zijn derde koersdag van dit wegseizoen werd immers voor de renner van het Rabobank Development Team op het podium afgesloten. In de sprint ging hij brutaal als eerste aan. "Coen Vermeltfoort kwam er nog hard overheen, maar daar bleef het gelukkig bij. Nog wat koershardheid opdoen volgende week in de Tour de Bretagne en dan hoop ik in optimale conditie aan de start te staan van Olympia's Tour."

 Foto: (C) Kochproductions.nl

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl