Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Haar via WB Hoogerheide naar WK

Maandag 12 januari 2015

Offroad - Lars van der Haar heeft al tijdens het Nederlands Kampioenschap in Veldhoven – waar hij zijn titel verloor aan Mathieu van der Poel – het verlies van het rood-wit-blauw al kunnen verwerken. Het parcours was hem niet op het lijf geschreven en hij wist al na enkele ronden dat hij zichzelf niet ging opvolgen als kampioen. “Mathieu was op deze ondergrond gewoon een klasse beter en een terechte kampioen” zegt hij dan ook direct na het NK.  Ondertussen is zijn vizier gericht op het WK. Na een weekeinde zonder crossen is Hoogerheide de ultieme test voor de wereldtitelstrijd in Tabor.

De komende week verblijft Van der Haar in het Spaanse Cambrils om onder zonnige omstandigheden aan zijn duurvermogen te werken en de vorm nog iets verder aan te slijpen richting het absolute hoofddoel van dit seizoen: het WK in Tabor. Een parcours waar hij – weliswaar op een groene in plaats van een witte ondergrond – uit de voeten kon in de wereldbekermanches van de afgelopen seizoenen. "Ik heb daar vorig jaar gewonnen en het jaar daarvoor was ik tweede, het parcours ligt me zeer goed. De combinatie van snelheid en techniek, waar we daar waarschijnlijk over moeten beschikken, heb ik in huis. Ik hoop dan ook mee te dingen naar de wereldtitel deze winter.”

Wereldbekerzege

De renner van Giant-Alpecin heeft in Hoogerheide theoretisch nog een kans de wereldbeker te winnen. Maar dan moet hij zelf de slotmanche op de Brabantse Wal weten te winnen en moet leider Kevin Pauwels zonder punten blijven. Maar ook het vasthouden van de tweede plaats is sportief en financieel een interessant doel. Bovenal is de wedstrijd in Hoogerheide op zondag 25 januari de ultieme test voor het WK. “Na een heel weekeinde zonder crossen, rijd ik dat weekeinde twee wedstrijden, waarbij vooral de wedstrijd in Hoogerheide – waar de concurrenten voor het WK allemaal present tekenen – belangrijk is om ieders vorm te peilen op een week voor het wereldkampioenschap. Ik verwacht niet dat er opeens nieuwe namen opstaan of dat je helemaal staat te kijken van de prestatie van je concurrenten. Maar voor jezelf is deze wedstrijd in Hoogerheide een moment om vertrouwen op te doen, om te weten dat het met jouw vorm goed zit en je met ambities af kunt reizen naar Tsjechië.”

Een andere reden om in Hoogerheide goed te presteren is natuurlijk het feit dat het een wedstrijd in eigen land is. “Die probeer ik altijd allemaal te rijden omdat ik dat belangrijk vind met het oog op de Nederlandse veldritsupporters. In zo’n wedstrijd wil je gewoon extra je best doen.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl