Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boels Rental wil alleen een vrouwenploeg sponsoren

Maandag 22 april 2013

Women - Boels Rental kleurde de afgelopen week de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik toch nog een beetje oranje. Direct werd er  op de televisie maar ook op de social media volop gespeculeerd over een eventueel hoofdsponsorschap van Blanco Pro Cycling of een eventuele opvolging van Vacansoleil als deze sponsor mocht besluiten te stoppen. Marketingmanager Yvo Hoppers van Boels Rental noemt die stap ‘niet aan de orde’.

De samenwerking met A.S.O. – organisator van de twee genoemde Ardennenklassiekers – is Boels Rental wél goed bevallen, zo laat Yvo Hoppers weten.  “Gezien het feit dat we redelijk laat zijn ingestapt, denk ik dat we absoluut tevreden mogen zijn over de exposure die we nu al hebben gehad. De zichtbaarheid was goed – onderweg en bij start en finish – en we hebben veel goede reacties gekregen. “ Voor Boels Rental bood  de sponsoring van deze wedstrijden met mondiale uitstraling volgens Hoppers de mogelijkheid om  - net als in het najaar van 2012 bij het WK in Limburg – internationale aandacht te genereren voor het bedrijf met meer dan 300 vestigingen in negen landen.    “Eerder kregen wij de unieke gelegenheid om ons bij het wereldkampioenschap op de weg in Limburg op de kaart te zetten in de wielersport.  De sponsoring van de Ardennenklassiekers past in deze lijn. Wel blijft het vrouwenwielrennen – we hebben ons tot en met 2016 aan ons eigen Boels-Dolmans Cycling Team verbonden – de kern van onze wieleractiviteiten.”

Niet aan de orde

Daarmee neemt Hoppers de twijfel eigenlijk al weg, maar hij wil het ook nog wel duidelijker formuleren. “Sponsoring van een mannenploeg bij de wielerprofs is op dit moment totaal niet aan de orde. We hebben de afgelopen periode gesprekken gevoerd met heel veel partijen uit de wielersport, die graag met ons willen samen werken. Maar we hebben ook iedereen duidelijk gesteld dat we een keuze hebben gemaakt voor het vrouwenwielrennen, dat noemen wij maar even de charmante kant van de wielersport.  Daar horen ook andere budgetten bij en we willen ons inzetten om het Boels-Dolmans Cycling Team naar een hoger plan te tillen. Op dit moment hebben we al een stap gezet met de komst van rensters als Lizzie Armitstead en Adrie Visser. Op korte termijn hopen we echt mede de toon te gaan zetten in de vrouwenwielersport. We willen ons zeker ook graag verbinden aan het mannenwielrennen, waar het gaat om wedstrijdsponsoring. Daarmee bereik je een groot publiek. Maar de deur naar sponsoring van een mannenploeg blijft voor ons vooralsnog gewoon gesloten.”

Foto: (C) Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl