Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Brand derde in Qatar, Armitstead wint

Donderdag 05 februari 2015

Women - Lucinda Brand is derde geworden in de derde etappe van de Ladies Tour of Qatar. In de derde etappe van Souq Waqif naar Al Khor Corniche over 93 kilometer ging de zege naar Lizzie Armitstead van Boels-Dolmans, die de leiderstrui overnam van haar ploeggenote Ellen van Dijk.

Van Dijk staat nu tweede op 8 seconden van haar ploeggenote,  Chloe Hosking is derde. In de rit werd opnieuw veel aangevallen, in de slotfase nog door Roxane Knetemann en Loes Gunnewijk, maar uiteindelijk sprintte een groep van 35 rensters om de winst. Brand had vrede met haar klassering: "We hadden vandaag de wind schuin van voor. Vooral rond de tussensprints was het zaak attent van voor te zitten, met een hoog tempo en een weg die af en toe een beetje wegdraaide naar meer wind van opzij. Vooral de finale was best hectisch. Ik kon in de sprint wel een goede positie vinden en mooi uit de wind blijven. Op het einde kwam er nog ruimte met een mooie derde plaats als resultaat.”

Armitstead trots

Armitstead keek na afloop met trots terug op de rit. "We wilden eigenlijk geen sprint. Maar mijn ploeggenotes maakten er een zware finale van. We waren met vijf en ze bleven maar aanvallen. Daardoor was de concurrentie toch wat uitgeput. Ik kon ze vervolgens niet teleur stellen natuurlijk en ben blij dat ik de sprint gewonnen heb. Het is echt een teamprestatie geweest en het is duidelijk dat we sterk aan het seizoen begonnen zijn.” Ook haar ploegleider Danny Stam was uiteindelijke een tevreden man. “Uiteindelijk is het een heel goede dag geworden voor ons. Ik was eerlijk gezegd minder tevreden over hoe de rensters zich in de tussensprints gemengd hadden, maar de eindsprint van Lizzie maakt alles goed. Ik denk dat het zeker geholpen heeft dat we als team in de breedte heel sterk waren in de finale.”

Foto: © ASO 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl