Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Armitstead wint slotetappe en klassement Qatar

Vrijdag 06 februari 2015

Women - Lizzie Armitstead heeft na de derde ook de vierde etappe van de Ladies Tour of Qatar op haar naam geschreven en daarmee het eindklassement gewonnen. Omdat Ellen van Dijk eerder rit twee won, was Boels-Dolmans in drie van de vier ritten succesvol.

In de slotetappe van de Ladies Tour of Qatar was er veel wind, maar omdat de rensters voornamelijk tegenwind hadden en later op een plaatselijk parcours reden, was er van echte waaiervorming geen sprake. De Chinese Xiu Jie Jiang kreeg wel de ruimte voor een even moedige als zinloze aanval. In de slotkilometers was het Roxane Knetemann die ten strijde trok namens Rabo-Liv. Maar de sprintersploegen lieten niet begaan. Armitstead volgt op de erelijst Kirsten Wild op, die dit jaar niet aanwezig was in verband met haar voorbereiding op het WK Baan. Lucinda Brand was in de daguitslag de beste Nederlandse, zij werd zesde. In het klassement werd Ellen van Dijk de hoogst geklasseerde Nederlandse. Zij werd derde. Amy Pieters (Liv-Plantur) werd negende in de eindrangschikking. De Nederlandse ploegleider Egon van Kessel debuteerde met winst in het ploegenklassement met zijn Wiggle-Honda.

Armitstead en Stam tevreden

Armitstead was blij met de winst, maar wilde niet te ver vooruit lopen op hoe succesvol har seizoen verder worden kan. Dat ik betere resultaten haal in vergelijking met vorig jaar, wil niet zeggen dat ik beter ben dan anders. Ik heb een goede winter gehad, maar ik heb nog altijd ruimte voor verbetering voordat het Europese wegseizoen start." Ploegleider Danny Stam vond dat zijn ploeg overtuigend aan het seizoen begonnen was. "We hadden heel goed getraind, maar een eerste wedstrijd is toch altijd spannend, omdat je dan pas ziet hoe je ervoor staat. Je strijdt toch ook tegen rensters die al op Australische bodem een aantal koersen gereden hebben. Maar ik denkd dat we mogen concluderen dat we er direct staan dit seizoen en dat is natuurlijk goed voor het vertrouwen."

 

Foto: © ASO

 

 

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl