Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

16e Farm-Frites Strandrace Rockanje trekt toppers

Zaterdag 14 februari 2015

Offroad - De Farm Frites Strandrace van Rockanje voor mountainbikers zal op zondag 22 februari op het Voornse strand worden verreden. De wedstrijd is opengesteld voor bikers met of zonder licentie. De vijftiende editie van de Farm Frites/CCN Sportswear Strandrace van Rockanje werd vorig jaar gewonnen door Stefan Vreugdenhil uit Naaldwijk.

 Tekst: Dan Rolandus

Stefan Vreugdenhil, die uitkomt voor KMC-Mitsubishi-Koga, is ook dit strandseizoen een vaste klant in de toptien van de nationale strandraces. De Westlander wacht nog altijd op zijn eerste overwinning en is gebrand om zijn titel in de zestiende uitgave van de Strandrace van Rockanje met hand en tand te verdedigen. De Beachchallenge van Rockanje is na de strandraces van Hoek van Holland-Den Helder (winnaar de Belg Maarten Himpens en Pauliena Rooijakkers), Texel (Bram Rood en Roxane Knetemann) en Scheveningen (Jurgen van Diemen en Laura Hak), Brouwersdam Ouddorp (Ronan van Zandbeek en Pauliena Rooijakkers), de Panne Beach in België (Richard Jansen en Pauliena Rooijakkers), Wijk aan Zee (Richard Jansen en Alieke Hoogenboom), Castricum (Bram Imming en Pauliena Rooijakkers), Noordwijk-IJmuiden-Noordwijk (Thijs Zonneveld en Nina Kessler), Egmond-Pier-Egmond (NK Richard Jansen en Pauliena Rooijakkers), Beachrace Zeeland Renesse (Erik Dekker en Rozanne Slik) en Dijk tot Dijk in Den Helder (Tino Haakman en Nina Kessler) alweer de twaalfde strandrace van het seizoen. Rockanje is in tegenstelling tot vorig jaar niet opgenomen in de Lotto KNWU Mountainbike Strandracecompetitie. Adri Nederlof heeft besloten zich terug te trekken uit de grootschalige nationale competitie. Dat neemt niet weg dat de organisator van Rockanje evenals vorig jaar met een deelnemersveld van ruim vijfhonderd deelnemers wederom een grote toeloop van mountainbikers op het strand aan de Tweede Slag in Rockanje mag verwachten.

Favorieten

Onder de deelnemers kanshebbers voor de overwinning als Ronan van Zandbeek (Cyclingteam Join-S/De Rijke) uit Schijndel, die zegevierde op de Brouwersdam en achter AD-columnist en reporter Thijs Zonneveld aast op de eerste plaats in het eindklassement van de KNWU Strandracecompetitie, titelverdediger Stefan Vreugdenhil, Robbert de Nijs (winnaar Hoek van Holland-Den Helder 2013), Ramses Bekkenk (de voormalige strandkoning en veelvuldig winnaar in Rockanje), Bram Imming (winnaar in Castricum), Ike Groen (Cyclingteam Join-S/De Rijke), Bram de Waard en Henry Kes (op podium in Renesse). De oud-profs Maarten den Bakker en Steven de Jongh zullen evenals vorig jaar bekende gezichten zijn langs de Noodzeekust van het eiland Voorne. Nationaal kampioene Pauliena Rooijakkers is bij de vrouwen de grote favoriet voor de overwinning. De Brabantse verdedigde haar nationale titel in Egmond-Pier-Egmond met verve en won verder de grootste strandrace ter wereld Hoek van Holland-Den Helder, Brouwersdam Ouddorp, de Panne Beach en Castricum. Rooijakkers zal het in Rockanje moeten opnemen tegen de titelverdedigster in Rockanje, Alike Hoogenboom uit Roelofsarendsveen, die triomfeerde in Wijk aan Zee, Corinne Knaap uit Heiloo en thuisrijdster Ines Klok. Adri Nederlof verwacht ook dit jaar weer veel volk op het strand. ‘Het record aantal deelnemers van 550 bikers vorig jaar zal naar mijn verwachting dit jaar benaderd worden.’ De deelnemers vinden in een uniek natuurgebied een voor een ieder vriendelijk gevarieerd parkoers van hard en zacht zand langs de vloedlijn door moeras en over het asfalt. Voor wegrenners/sters is de strandrace uitermate geschikt als voorbereiding van het wegseizoen en blijft de rit langs de vloedlijn een grote uitdaging. De start op het strand van Westvoorne aan de Tweede Slag in Rockanje is om 10.30 uur voor de 40 kilometerrijders en 10.45 uur voor de 25 kilometer. Het parcours over 40 kilometer voert de renners vanaf de start bij Strandpaviljoen View aan De Tweede Slag via Oostvoorne naar de Brielse Gatdam naar Hellevoetsluis, Oostvoorne en weer terug richting finish te Rockanje. Inschrijving: strandrace@gmail.com Info: www.farmfritesstrandrace.nl



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl