Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Pim Ligthart wint eerste rit in Ruta del Sol

Woensdag 18 februari 2015

Elite men - Pim Ligthart heeft de openingsetappe van de Ruta del Sol gewonnen. De renner van Lotto-Soudal bleef het peloton nipt voor. Eerder won de Noord-Hollander ook al de GP de Marseillaise. De slotfase van de etappe werd overigens ontsierd door een valpartij.

De wedstrijd wordt vandaag nog vervolgd met een individuele tijdrit. Eerder in de etappe liet Reinier Honig van Team Roompot zich opmerken door plaats te nemen in de vlucht van de dag. Diens ploeggenoot Sjoerd van Ginniken eindigde overigens als tiende in de sprint. Veel Nederlanders sloegen tegen het wegdek, waaronder Wilco Kelderman, Steven Kruijswijk, Moreno Hofland, Jos van Emden Laurens ten Dam (Lotto-Jumbo), Marc de Maar, Dylan Groenewegen en Ivar Slik (Roompot), Daan Olivier en Koen de Kort (Giant-Alpecin). Met name Ten Dam en De Maar klaagden na afloop over de pijnlijke gevolgen.

Klassementsgevolgen

Voor het algemeen klassement had de val - buiten de drie kilometers voor het einde - ook gevolgen. Zo verloor Bauke Mollema (Trek) 42 seconden door het oponthoud. Nog weinig in vergelijking met Wilco Kelderman (ruim 5 minuten) en Laurens ten Dam (meer dan negen minuten). Alberto Contador en Chris Froome bleven gespaard van tijdsverlies.

Ligthart blij

Pim Ligthart was een trotse eerste drager van de leiderstrui. "Natuurlijk ben ik blij! Het seizoen kan niet beter beginnen. Na de GP La Marseillaise boek ik hier mijn tweede zege van het seizoen. Met de massale valpartij op vier kilometer van het einde bleef er voorin nog een groep van slechts twintig renners over. Ik keek rond en zag dat de sprinters geïsoleerd zaten. Ik ging op het perfecte moment, nam twintig meter voorsprong en keek niet meer om tot de streep.

Foto: © ASO

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl