Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Gunnewijk aast op nieuwe zege in Nieuwsblad

Donderdag 21 februari 2013

Women - Loes Gunnewijk maakte vorig jaar een geslaagd debuut bij haar (toen) nieuwe werkgever Orica-GreenEdge door de Omloop Het Nieuwsblad te winnen. Dit jaar hoopt de Zwolse opnieuw voor de hoofdprijzen mee te doen in de openingsklassieker van het Europese wegseizoen.

Loes, hoe belangrijk is dat om direct een overwinning te behalen?
“Het geeft natuurlijk vertrouwen voor jezelf en voor je team als je bij de start van het seizoen direct zo goed in orde bent dat je voor de zege mee kunt doen. En die zelfs binnen kunt halen. Dat haalt druk weg bij iedereen en bovendien weet je dan dat je ook in de andere voorjaarskoersen mee kunt doen voor de winst. Voor een nieuw team is zo’n zege nog belangrijker, dan weet je dat je meetelt tussen de bestaande ploegen.”

Ga je jezelf opvolgen op de erelijst van Het Nieuwsblad?

“Wij starten zaterdag met de ambitie om als team de wedstrijd te winnen. Met Emma Johansson, Tiffany Cromwell en Amanda Spratt hebben we nog meer kanshebsters binnen de ploeg, maar het wijst zich vanzelf uit welke kaart we moeten gaan uitspelen. Ik ben in ieder geval opnieuw heel goed in vorm. In Qatar rolde er door darmklachten op de eerste dag en later nog een lekke band op een ongelukkig moment geen goed klassement uit, maar op andere dagen kon ik daar heel goed volgen. Mijn overwintering was goed, ik ben ook weer voor een deel Down Under geweest, dus laat de wedstrijd maar komen.’’

Wat zijn verder doelen voor jouw komende maanden?

“Eigenlijk wijkt dat nauwelijks af van andere jaren, al hebben we nu natuurlijk geen Olympische Spelen. Ik hoop er opnieuw vanaf het begin te staan in het voorjaar en in wedstrijden als Het Nieuwsblad, de Ronde van Vlaanderen, de Trofeo Binda en de Ronde van Drenthe de finale mee in te kunnen kleuren. Ook de Energiewacht Tour is nog een doel voor mij. Vervolgens kijk ik voornamelijk naar de Nederlandse kampioenschappen en later in het seizoen naar de Boels Ladies Tour en het WK in Florence. Bij het wereldkampioenschap zijn de ploegentijdrit en de wegwedstrijd grote doelen.”

Wie zijn grote concurrenten voor zaterdag?

“Dan denk ik vooral aan rensters als Ellen van Dijk, Trixi Worrack, Annemiek van Vleuten en Elizabeth Armitstead. En als team hebben we ook een aantal troeven, maar dat zijn natuurlijk geen concurrenten.”

Foto: (c) SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl