Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Peter Lenderink: ‘Wil vooral leren’

Peter Lenderink: ‘Wil vooral leren’

Zaterdag 21 februari 2015

Interviews - Zijn keuze om in 2014 het wedstrijdschaatsen af te zweren en voor de wielersport te kiezen, werd beloond met een bronzen medaille op het WK voor junioren in Ponferrada. Dit jaar gaat Peter Lenderink een nieuw avontuur aan met zijn overstap naar de beloften. Hij doet in het Rabobank Development Team.

Tekst: Roy Schriemer; Foto: Sportfoto

De schaatsen hebben overigens deze winter niet staan roesten in de schuur in Ommen. Peter Lenderink probeerde – indien niet op trainingskamp – elke week de ijzers onder te binden. “Omdat ik het leuk vind om te doen. Maar laten we ook niet vergeten dat de basis voor mijn succesvolle wielerseizoen op de ijsbaan ligt. Dus dat was prima in te passen in mijn trainingsschema’s.”

Trots

De WK-medaille vervult de Overijsselnaar nog altijd van trots. Aan de andere kant weet hij ook dat het eremetaal uit Ponferrada hem in zijn nieuwe peloton geen streepje voor geeft. “Die medaille pakken ze me nooit meer af. Het was een onverwachte sensatie om die plak te winnen.  Ik sprintte onverwacht voor eigen kansen, maar had de benen wel goed gespaard onderweg voor die slotronde.  Om eventueel weg te komen met een groepje. Maar toen alles bijeen bleef, was  er  geen spanning bij mij,. Ik sprintte voor een plek bij de eerste tien, als je dan derde wordt en op het podium staat, is dat een hele mooie verrassing. Ik voel me nog altijd geen sprinter, maar kan mezelf goed plaatsen en wellicht in een kleinere groep mijn kans eens wagen. Maar dit jaar  voelt vooral als een nieuwe start.”

Groeimarge

Ook omdat hij nog wel wat groeimarge verwacht, vooral op het gebied van tactiek en alles wat bij een koersvoorbereiding komt kijken. “ Ik heb vorig jaar natuurlijk pas definitief de switch gemaakt van het schaatsen naar het wielrennen en denk dat ik nog veel kan leren. Bij Rabobank heeft men veel ervaring met het opleiden van jonge talenten, dus ik denk dat ik hier perfect op mijn plek zit. Het blijft mijn doel om ooit prof te worden en ik hoop dat ik nu de eerste stappen kan maken.”

Sterker worden

Voordat hij een wedstrijd gereden heeft, is het moeilijk voor hem aan te geven waar hij staat in dit peloton. “Maar zelf verwacht ik niet direct in de grote koersen voor de winst mee te doen. Natuurlijk zal ik mijn kansen pakken als die zich voordoen en weet ik dat er ook renners zijn die direct wel scoren, maar het is voor mij niet het hoofddoel voor 2015. Dat is – ook door te werken voor de ploeg – sterker worden en hopen dat ik aan het einde van het jaar perspectief zie om wel in de prijzen te rijden.”

Ster van Zwolle

Bij de junioren was hij vooral op het vlakke en licht glooiende terrein in zijn element.  “Maar ook dat is iets wat ik graag verder wil verkennen. Ik heb nu ook in de bergen gereden met het trainingskamp en dat ging best goed, maar gezien mijn ervaring denk ik in de heuvels in Vlaanderen en Limburg en op het vlakke het best tot mijn recht te komen. Ik ben in ieder geval alvast blij dat ik de Ster van Zwolle mag rijden, dat is toch mijn thuiskoers.”  

Foto: © SportfotoEerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl