Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Roy Sentjens (De Rijke-Shanks) stopt

Woensdag 24 april 2013

Elite men - Roy Sentjens (32) zet met onmiddellijke ingang een punt achter zijn loopbaan. De Belgische coureur heeft dit besloten in overleg met de teamleiding van Cyclingteam De Rijke-Shanks. Sentjens heeft besloten te kiezen voor zijn maatschappelijke carrière.

Na zijn tweejarige schorsing vanwege het gebruik van EPO tekende Roy Sentjens vorig jaar zomer een contract bij de Rijke/Shanks, waar hij uitgegroeide tot gewaardeerde wegkapitein. Geplaagd ook door lichte blessures heeft hij deze week besloten te stoppen met wielrennen en zich te richten op zijn maatschappelijke toekomst. Sentjens begon zijn wielerloopbaan als Nederlander, hij reed in het oranje het WK in Valkenburg in 1998, maar kreeg later de Belgische nationaliteit.

Moeilijke belissing

Roy Sentjens: "Het was een moeilijke beslissing, maar ik merk dat het steeds moeilijker word om op mijn oude niveau terug te komen. Ik ben nu 32 en dat is een mooi moment om te kiezen voor een toekomst na het wielrennen.'' Teammanager Iwan van Zandbeek:”Wij vinden het jammer dat Roy Sentjens besloten heeft om te stoppen. Wij respecteren zijn keuze, maar vinden het een verlies voor ons team. Roy heeft zich bij ons altijd positief opgesteld en zijn ervaring overgebracht op onze jonge ambitieuze renners.” Roy Sentjens maakte in 2002 zijn profdebuut bij het team van de Rabobank. Daarna reed hij voor Predictor Lotto, Silence Lotto en het Team Milram.Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl