Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Guarnier wint eerste vrouweneditie Strade Bianche

Zaterdag 07 maart 2015

Women - Megan Guarnier heeft de eerste vrouweneditie van de Strade Bianche gewonnen. De Amerikaanse uit de formatie van Boels-Dolmans ontsnapte in de slotkilometers uit een kopgroep van vijf en hield solo stand tot in finishplaats Siena.

Lizzie Armitstead maakte het succes compleet voor de Nederlandse vrouwenformatie door tweede te worden. De Italiaanse ELisa Longo Borghini (Wiggle-Honda) maakte het podium compleet. Anna van der Breggen - een week geleden winnares van de Omloop Het Nieuwsblad - was de beste Nederlandse op de vijfde stek.

'Het loopt'

Boels-Dolmans is sterk begonnen aan het jaar met de ritzeges en eindzege in de Ladies Tour of Qatar en de winst in de GP Samyn voor Chantal Blaak. 'Als het loopt, dan loopt het ook" concludeerde ploegleider Danny Stam van deze ploeg dan ook tevreden. "We hebben ook helemaal geen pech gehad vandaag. Het begin van het seizoen is heel sterk te noemen, ook in de breedte zijn we goed. Er wordt natuurlijk veel gekeken naar Lizzie Armitstead en Ellen van Dijk in een aantal koersen en daar kunnen rensters als Megan soms hun voordeel mee doen. Al moet ik zeggen dat ze hier echt haar kans gepakt heeft. Armitstead viel aan en kreeg direct reactie en daarna ging zij en viel niet meer stil."

Reactie Van der Breggen

Anna van der Breggen vond het een zware, maar mooie en bijzondere wedstrijd. "Qua parcours was dit echt heel anders, dan wij gewend zijn. Maar ik vond het spectaculair en aantrekkelijk. Ik wil hier zeker terugkomen en voor de winst gaan. Ik baal nu, dat ik uiteindelijk niet de goede benen had, maar het was wel een hele leuke koers om te rijden. Het smaakte echt naar meer.” 

Foto: © Sportfoto - Bart Hazen

 Samenvattig RAI 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl