Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dumoulin vijftiende in Parijs-Nice

Donderdag 12 maart 2015

Elite men - Tom Dumoulin en Wilco Kelderman zagen vandaag Richie Porte de geaccidenteerde vierde rit winnen in Parijs-Nice. Dumoulin werd vijftiende op ruim een minuut, Kelderman verloor twintig seconden meer en werd 26e. Porte sloeg bijna een dubbelslag.

Hij staat nu op een seconde van Michal Kwiatkowski, die weer leider is. Dumoulin viel uit de top 10 van het klassement. Toch was de Limburger tevreden. "Vandaag was een test wat mijn vorm betreft. Maar ik voelde me goed op de laatste klim, maar miste de echte kracht en vorm voor een top 10-klassering en echt mee te gaan met aanvallers. Ik heb de afgelopen dagen rustig aan gedaan. Nu hoop ik verder te verbeteren en nog een goed laatste weekend te rijden." 

Kelderman baalt

Wilco Kelderman was niet tevreden. "Ik had een offday”, zei hij somber. “Mijn benen liepen vol aan het einde en ik haalde mijn normale waardes ook niet. Daar baal ik erg van. Nu moet ik meteen nieuwe doelen kiezen in plaats van dat ik zicht houd op een mooi klassement. Een goed klassement is niet meer realistisch. Ik weet alleen dat het niet aan mijn voorbereiding heeft gelegen en dat ik goed zou moeten zijn. Ik hoop dat ik komend weekend wel mijn niveau kan halen en kort kan eindigen in de laatste twee etappes. Ik heb in ieder geval nog erg veel zin in de klimtijdrit.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl