D'Hoore wint Boels WB Ronde van Drenthe

Zaterdag 14 maart 2015

Women - Jolien D'Hoore heeft de Boels Ronde van Drenthe gewonnen. De Vlaamse van Wiggle-Honda bleef in Hoogeveen Amy Pieters (Liv-Plantur) en Ellen van Dijk (Boels-Dolmans) voor in de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen.

Het was voor de Vlaamse uit de ploeg van Egon van Kessel de eerste wereldbekerzege van het seizoen. In de slotfase werd een kopgroep van vier terug gehaald met Chantal Blaak (Boels-Dolmans) en Roxane Knetemann (Rabo-Liv),  Daarmee is D'Hoore, die won op haar 25e verjaardag, de eerste leidster in het wereldbekerklassement voor de vrouwen. "We waren goed vertegenwoordigd in de slotfase met vier rensters en onderling hadden we besloten dat ik het in de sprint mocht doen. Het is natuurlijk geweldig om bij een nieuwe ploeg dat vertrouwen te krijgen en het dan ook nog af te maken. Of ik de trui nog kan vast houden de komende koersen, moeten we afwachten. Wel hoop ik in de Ronde van Vlaanderen tot het einde voor de zege mee te doen. Het begin mag er zijn in ieder geval."

Pieters tevreden

Pieters had in de sprint weinig hoop de Vlaamse van de zege te houden. "Ik had al veel moeten doen in de achtervolging op een kopgroep van vier, waar de grote blokken allemaal een renster mee hadden. Ik kon mezelf goed lanceren voor de sprint, maar Jolien was simpelweg te snel. Dat is ook niet iets om je voor te schamen, ze is één van de snelste rensters van het peloton. Voor mij is het mooi dat ik - na het vertrek van Kirsten Wild - heb laten zien dat we als ploeg nog voor de prijzen mee kunnen doen. Ik heb voor mijn gevoel mijn rol als kopvrouw wel waar gemaakt vandaag."

'Toch podiumplaats'

Van Dijk kon na de aanvankelijke teleurstelling goed leven met haar derde plaats. "We hadden met Boels-Dolmans de koers goed onder controle, maar in de slotfase liep het niet helemaal zoals we gepland hadden. Ik zou de sprint aantrekken voor Lizzie Armitstead, maar raakte haar kwijt. Ik ben gewoon blijven door sprinten en kwam omdat het een zware en lange sprint was op de derde plaats uit. Het is een podiumplaats, niet de plek die we graag gewild hadden, maar ik ben er tevreden mee."

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl