Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

De Greef wint Ronde van Zuid-Holland

Zaterdag 14 maart 2015

Elite men - Robbert de Greef (De Rijke) heeft de Ronde van Zuid-Holland op zijn naam gebracht. Bram de Kort (De Jonge Renner) eindigde als tweede, terwijl Stephan Bakker van Team Piels derde werd.

,,Ik heb hier in 2013 gewonnen en vorig jaar werd ik derde, dus wilde ik Zuid-Holland, een waaierkoers die mij goed ligt, speciaal rijden,’’ kreeg de gelukkige winnaar op het Haagse Kijkduin het gelijk aan zijn zijde. ,,Ik heb geen moment verzaakt, zat telkens in de voorste waaier. Ik voelde me heel sterk en ben dan ook blij dat ik het ook nog heb kunnen afmaken.’’ De 62e editie van de wielerklassieker door Zuid-Holland over 172 kilometer bood tot aan de finale weinig spektakel. Het peloton brak weliswaar enkele keren in drie stukken, maar smolt vanwege het lage tempo toch weer in elkaar. Na het uitrijden van Delft na zo ‘n 130 kilometer, formeerde zich een kopgroep van 27 renners met daarin onder anderen de continentalen Sjoerd Kouwenhoven, Stefan Kreder (beiden Metec), Stephan Bakker, Tim Rodenburg, Patrick van der Duin, Sven van Luijk, Adriaan Jansen (allen Jo Piels), Timon van Reek, Robbert de Greef, Dex Groen (allen De Rijke), Roy Eefting, Jan-Willem van Schip (beiden Baby-Dump), Dion Beukeboom, Jim van den Berg, Bart van Haaren en Peter Schulting (allen Parkhotel Valkenburg) alsmede clubrenners als Bram de Kort (LottoNL-Jumbo De Jonge Renner), Dennis Smit, Mitchell Huenders (beiden WV Noord-Holland) en Bob Wubben (Westland Wil Vooruit).

 

Boeiend slot

Met nog 25 kilometer voor de wielen demarreerde Jan-Willem van Schip bij het opgaan van de Maasdijk uit de groep. De Schalkwijker uit de equipe van Baby-Dump kreeg de actieve Bram de Kort (De Jonge Renner) in zijn wiel mee. De Westlander Sjoerd Kouwenhoven (Metec) en Tim Rodenburg (Jo Piels) uit Berkel & Rodenrijs sloten hun karretje aan waarop de groep aanzwol tot vijftien man met verder Patrick van der Duin, Adriaan Janssen, de sluwe Robbert de Greef, Roy Eefting, Dion Beukeboom, Jim van den Berg, Peter Schulting, Daan Schouten (Kanjers voor Kanjers), Mitchell Huenders en Jason van Dalen (Willebrord Wil Vooruit) uit het Westlandse ’s-Gravenzande. De Belgische titelverdediger van Zuid-Holland (Metec), Niek Boom (Baby-Dump), Rik Mensink (NWVG Bike4Air), de Belg Massimo Vanderaerden (Lotto Soudal) sloten bij de leiders aan. De finale brandde nu echt los, want vanuit de groep volgde in het restant van 15 kilometer de ene na de andere demarrage. Sjoerd Kouwenhoven leek in de laatste kilometer de slag te slaan, maar hij kreeg Bram de Kort, Robbert de Greef en Stephan Bakker over zich heen. Robbert de Greef schoot vervolgens uit het wiel van de gedemarreerde Bram de Kort en snelde naar de bloemen. Stephan Bakker bleef om plaats drie Sjoerd Kouwenhoven voor. ,,Ik sprong op 500 meter van de meet naar Bram toe en wist dat ik het in de sprint kon afmaken,’’ aldus de winnaar. ,,De vorm is super, dus hoop ik dit seizoen korter te kunnen rijden in de klimkoersen en in de meerdaagse wedstrijden. Ik hoop dat ik mag starten in de Ronde van Normandië,’’ aldus de ambitieuze renner van Join-S/De Rijke. De verslagen Bram de Kort stelde zich toch tevreden met de derde plaats. ,,Ik zat alleen in de groep, dus moest ik mijn eigen weg zoeken. Ik dacht op 300 meter de juiste sprong te maken, maar er sloten nog een aantal mannen aan. Robbert zat in mijn wiel en die kon ik in de sprint niet houden. Met al die blokken in de groep mag ik niet ontevreden zijn. Ik moet het hebben van de vlakke waaierkoersen, dus mag ik in dat soort wedstrijden niets laten liggen,’’ aldus de 23-jarige Dongenaar, die via Jo Piels en Metec weer terugkeerde bij De Jonge Renner. Stephan Bakker, die dit seizoen vanuit Restore Cycling de overstap heeft gemaakt naar de continentalen van Jo Piels was eveneens content met zijn podiumplaats. ,,We zaten met de hele ploeg voorop, dus moesten we blijven rijden. Al die éénlingen keken naar ons. In de laatste tien kilometer kwam het spel met al die demarrages op de wagen. We waren met onze jonge ploeg gekomen voor de overwinning, dan moet je geluk hebben. Uiteindelijk mag je dan best tevreden zijn met de podiumplaats.’’ (Dan Rolandus)



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl