Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Theuns troeft Nederlanders af in Drenthe

Zaterdag 14 maart 2015

Elite men - Edward Theuns heeft de Ronde van Drenthe voor mannen op zijn naam gebracht. De Belg uit de formatie Topsport Vlaanderen toonde zich de snelste van een kopgroep van vijf. Bert-Jan Lindeman (Lotto-Jumbo) eindigde op de tweede plaats.

Joey van Rhee (Piels) werd derde. Theuns was mee gesprongen namens zijn ploeg, maar ging in de slotfase toch geloven in eigen kansen. "Ik reed hier voor het eerst, maar vond het een mooie koers. Op het laatst was het een beetje pokeren, maar ik kon het gelukkig afronden namens de ploeg. Ik kan ook in massasprints hoog eindigen, dat bewees ik met tweede en derde plaatsen in Besseges, maar je kunt beter met een groepje weg zijn, dan is het wat gemakkelijker plaatsen dan in een groot peloton. Maar ik had wel het vertrouwen dat ik het af kon maken en ben blij met mijn eerste zege van het seizoen."

Lindeman gegokt en verloren

Bert-Jan Lindeman eindigde als tweede en werd winnaar van de (VAM-)bergtrui. "Ik heb besloten te gokken op de sprint en er bleek er één sneller, anders was het niet. Ik ben blij dat ik van de ploeg de gelegenheid kreeg voor eigen kans te rijden en dat ik weer eens een finale heb kunnen rijden. Ik heb nog niet veel wedstrijden in de benen, maar kan hier weer een stapje zetten richting wedstrijden als Milaan-San Remo, die er aan zitten te komen. Maar morgen in Dwars door Drenthe zijn er nieuwe kansen."

Van Rhee tevreden

Joey van Rhee mengde zich als continentale renner brutaal in de debatten. "Ik moest wel even diep gaan toen die mannen weg reden op de VAM-berg en ik de kloof nog moest dichten. Toen ik hoorde dat mijn ploeggenoot Elmar Reinders achter ons reed, ben ik minder vaak op kop gekomen. Dat gaf wel wat wrevel, maar dat lijkt me normaal. Een derde plek bleek het hoogst haalbare en daar ben ik dan ook tevreden mee. Ik wil mezelf graag in de kijker rijden van een profploeg, dan helpen dit soort prestaties wel."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl