Marianne Vos pikt wegcampagne weer op

Vrijdag 26 april 2013

Women - Na haar succesvolle uitstapje naar de mountainbike – in de Verenigde Staten won de renster van Rabobank-Liv/Giant zowel de shorttrack als de XC-wedstrijd  van de Sea Otter Classic – is Marianne Vos de komende drie dagen weer op de weg te bewonderen en wel in Luxemburg.

Op haar programma staat het Festival Luxemburgeois, een 2.1-wedtrijd op de UCI-kalender. Voor de olympisch kampioene op de weg is het dit seizoen passen en meten om de disciplines weg en MTB te combineren. Vos begon haar zomerseizoen met een dubbele etappezege en winst in het eindklassement van de Sunshine MTB Cup op Cyprus. Vervolgens was er winst in de achtereenvolgende wegwedstrijden Dwars door Dwingeloo, Boels WB Ronde van Drenthe en de Ronde van Vlaanderen. Na winst in de nationale MTB-wedstrijden van Nieuwkuijk en Norg volgde er anderhalve week geleden een zege in de Waalse Pijl, waarmee Vos haar derde van vier wereldbekers op de weg wist te winnen. Direct na de huldiging op de Muur van Huy reisde ze af naar de Verenigde Staten, waar ze weer meedogenloos toe sloeg op de mountainbike met haar dubbele zege in de Sea Otter Classic.

Route richting NK's

De komende periode staan vooral wegwedstrijden op haar programma, met uitzondering van de wereldbekerwedstrijd MTB in Altstadt op 19 mei. Op de weg gaat ze na de driedaagse in Luxemburg ook nog koersen in de Rabobank 7 Dorpenomloop en Gooik om zich vervolgens via de Spaanse wedstrijden Durango-Durango en de Emakumeen Bira voor te bereiden op de nationale kampioenschappen tijdrijden (Winsum) en op de weg (Kerkrade). “Ik pas me gemakkelijk aan, heb weinig moeite met het herstellen van een lange reis en van het overstappen van discipline naar discipline’’ concludeerde Vos er onlangs nog maar eens over. “Dat is ook wel een voorwaarde om dit schema vol te houden. Anders zou ik ook niet alles hebben kunnen rijden wat tot nog toe op mijn kalender stond.” Ongetwijfeld maakt Vos ook de komende drie dagen een goede kans op winst. Tot nog toe verloor ze immers maar één wedstrijd: ze was zesde in de Trofeo Binda.

Foto: (C) Sportfoto

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl