Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mollema tweede in eindklassement Tirreno-Adriatico

Dinsdag 17 maart 2015

Elite men - Bauke Mollema is tweede gebleven in de Tirreno-Adriatico. De Groninger van het Trek Factory Racing Team hoefde in het eindklassement alleen Nairo Quintana voor te laten gaan. Mollema liep in de afsluitende rit tegen de klok wel 21 tellen in op de Colombiaan, maar kon hem niet bedreigen voor de eindzege.

Het verschil was uiteindelijk 18 tellen. Zijn ploeggenoot Fabian Cancellara won de individuele tijdrit over 10 kilometer. Wout Poels van Team Sky werd zevende in de eindrangschikking, daarmee wist hij nog drie plekken te verbeteren. 

Moraal voor Mollema

Mollema was vermoeid na afloop van de tijdrit. "Het voelde niet alsof het goed ging, maar misschien is dat wel het gevoel dat je nodig hebt. Een vlakke tijdrit is moeilijk voor me, maar ik ben heel blij dat ik de tweede stek kon vast houden. Ik had niet gedacht dat ik nog op achttien seconden zou komen van Quintana in het klassement, ik ben heel tevreden over mijn niveau. Het eerste deel ging heel goed, er was geen wind, en ik hoorde dat ik na twee kilometer de tijd van Cancellara bijna evenaarde, dat gaf wel moraal. Dat gold ook voor de mededeling dat ik Uran voor bleef bij het tussenpunt, dat verschil van twaalf seconden was maar klein. Voor het laatste stuk had ik nog wat over." 

Werk van tijdritten

Trek maakte al vroeg werk van de tijdrriten van Mollema, die vorig jaar in de Tour nog enkele plekken verloor in de laatste rit tegen de klok. "We zijn in december al aan mijn tijdrit gaan werken en ik ben heel blij met mijn zitpositie en de fiets zelf. Het gaf me de motivatie om hard te trainen en echt een stap te zetten.Met een goede tijdrit kun je voor het podium mee doen en voor de zeges in grote koersen. Ik hoop deze lijn in de volgende etappekoersen door te trekken." 

Foto: ©  ANSA / DAL ZENNARO - PERI



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl