Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

TVM sluit sponsoring grote wielerploeg niet uit

Vrijdag 26 april 2013

Elite men - Liet TVM-bestuursvoorzitter Arjan Bos zich eind vorig jaar ontvallen dat de sponsoring van een grote wielerploeg er echt niet inzit, nu lijkt de deur toch weer open te staan. ‘Maar in ieder geval niet voor de Olympische Winterspelen van 2014’, zegt TVM-woordvoerder Jaap Stalenburg.

Met alle dopingperikelen in het wielrennen, leek het Bos deze winter niet verstandig om de naam van zijn verzekeringsbedrijf aan een wielerploeg te verbinden. Bronnen meldden CyclingOnline.nl echter dat TVM concreet gesproken heeft met Blanco en Vacansoleil-DCM over de hoofdsponsoring van één van die twee Nederlandse ploegen. Dat klopt niet, zegt woordvoerder Jaap Stalenburg. “Ik heb wel gepraat met Richard Plugge van Blanco en Aart Vierhouten van Vacansoleil-DCM. Maar dat gebeurt wel vaker en is niets bijzonders. Het is een klein wereldje en je komt elkaar gewoon regelmatig tegen. Iedereen spreekt met iedereen. Er is in ieder geval niet onderhandeld over een sponsorschap.”

Na Sochi meer duidelijkheid
TVM is nu nog hoofdsponsor van een schaatsploeg. Na de Olympische Spelen in Sochi (februari 2014) wil de verzekeraar zich op een nieuw groot sponsorproject storten. Het is niet langer uitgesloten dat het de sponsoring van een grote wielerploeg wordt. Stalenburg: “Binnenkort gaan we intern onze nieuwe sponsorstrategie bepalen en dan kijken we wat we gaan doen. Als het een wielerploeg wordt, dan is het niet eerder dan 2015. Want de Winterspelen zijn in februari afgelopen, dan is het wielerseizoen al begonnen. En om midden in het seizoen te starten, lijkt me niet opportuun. Daarnaast blijven we ook de wielersport kritisch volgen, we willen alleen in een schone sport instappen.”

De Rijke-Shanks
TVM is al wel betrokken bij het continentale team De Rijke-Shanks. Het is uitgesloten dat het hoofdsponsorschap van die ploeg wordt overgenomen. “We delen heel graag onze kennis van de sport met De Rijke-Shanks”, zegt Stalenburg. “Misschien wordt de samenwerking iets intensiever. Maar we gaan het zeker niet helemaal overnemen. Als we weer echt willen terugkeren als hoofdsponsor in het wielrennen, dan is dat met een totaal ander team.”Tags: TVM

Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl