Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Aanvallend Blanco kan Meersman niet stoppen

Vrijdag 26 april 2013

Elite men - Gianni Meersman heeft zijn tweede ritzege te pakken in de Ronde van Romandië gewonnen. De Belg van Omega Pharma-QuickStep was in de derde etappe met finish in Payerne de Italiaan Francesco Gavazzi (Atana) te snel af. Eerder won Blanco was de hele dag in de aanval, maar kon niet voorkomen dat de rit uitliep op een massasprint.

Steven Kruijswijk maakte deel uit van de vlucht van de dag, en plaaste nadat hij was teruggepakt in de finale nog een korte aanval. Zijn Blanco-ploegmaat Wilco Kelderman probeerde in de laatste tien kilometer weg te komen, maar lukte het ook niet om uit de handen van het peloton te blijven. Het werd een massasprint waarin Gianni Meersman opnieuw de sterkste was. Woensdag won de Belg ook al de eerste etappe.

Blanco tevreden
Blanco-ploegleider Michiel Elijzen was tevreden over zijn renners. "We wilden een klassementsrenner in de aanval hebben om Sky onder druk te zetten. Dat lukte goed met Steven in de ontsnapping. En als Wilco zo blijft rijden als hij nu rijdt, en bij Pinot in de buurt kan blijven, maakt hij een goede kans op de jongerentrui."

Argos-Shimano sprint goed mee
Luka Mezgec (Argos-Shimano) eindigde voor de derde keer op rij op de vierde plaats. Zijn Zuid-Afrikaanse ploeggenoot Reinardt Janse Van Rensburg werd negende.

Foto (c): OPQS/Tim De Waele

 

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl