Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nieuwe beklimmingen in Brand Drielandenomloop

Donderdag 02 april 2015

Elite men - Op 3 mei staat de 19e editie van de Brandbier Drielandenomloop op het programma. De route telt 185 kilometers met meer dan twintig beklimmingen door Nederland, Duitsland en België. De ‘Crossborder race Limburg’ mag zich hiermee volgens de organisatie rekenen tot de zwaarste klassieker voor de elite-beloften categorie in Nederland.

25 ploegen met 200 renners staan aan de start van deze wedstrijd. Het parcours is ten opzichte van afgelopen jaar op enkele plaatsen gewijzigd. Koersdirecteur Raymond Meijs spreekt van een nog zwaardere editie vanwege de vele nieuwe en onbekende beklimmingen die in het parcours zijn opgenomen. De 19e Drielandenomloop  start om 12.00u vanuit Bocholtz richting Kerkrade. In Kerkrade wordt in het kader van het jaar van de Mijnen een ode gebracht aan de rijke mijnindustrie in de Oostelijke Mijnstreek. Vanuit Kerkrade zet het peloton koers richting Duitsland om vervolgens via het Drielandenpunt de Voerstreek binnen te rijden. Na de vele onbekende beklimmingen in België rijden de renners het Heuvelland binnen om vervolgens na 3 lokale ronden in Simpelveld ( met beklimming van de Huls) omstreeks 16.30 in Bocholtz te finishen.

Bergprijs en vrouwen

Naast de Brandbier winnaarstrui en bokaal, strijden de renners ook voor de Polypack bergprijs. Op 11 beklimmingen in de race zijn punten te verdienen. De start van de Drielandenomloop kent een primeur. Het startschot van de Drielandenomloop betekent ook de start voor de 2e Grote Prijs Toyota Mengelers voor profvrouwen. Op deze manier biedt de organisatie een eenzelfde podium bij de start en finish(ceremonie) voor vrouwen en heren. Aan de GP Toyota Mengelers nemen naast de bekende profteams uit Nederland (Boels-Dolmans, Liv-Giant) ook junioren vrouwen deel.

Foto: © Foto: Henk Korzelius Bert-Jan Lindeman wint de 18e brandbier Drielandenomloop in 2014

 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl