Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vermeulen wint eerste deel Zuid Oost Drenthe Classic

Zaterdag 27 april 2013

Elite men - De eerste dag van de Zuid Oost Drenthe Classic - de PWZ Zuidenveldtour - is gewonnen door Jeff Vermeulen. De renner van Metec was de snelste van vier koplopers. In de straten van Nieuw-Amsterdam hield Vermeulen de Belgische routinier Nico Eeckhout en de Duitser Grischa Janorschke achter zich.

Michael Vingerling eindigde net naast het podium. De vier waren overgebleven uit een kopgroep van acht met daarbij ook nog Brian van Goethem, Jasper Hamelink, Kobus Herijgers en Sjoerd Kouwenhoven. Vermeulen bood na afloop direct zijn verontschuldigingen aan bij ploegleider Allard Engels. "Ik zou me vandaag koest houden, we zouden als team aansturen op een sprint en ik zou blijven zitten in het peloton. Maar ik kon me weer niet inhouden. Uiteindelijk bleek het wel de juiste beslissing want het peloton wilde niet rijden achter de koplopers en ik zat op rozen. Ze wilden natuurlijk liever niet met mij naar de streep, maar raakten me niet kwijt. Toen wist ik dat de zege voor mij zou zijn."

Hoofdrol

Op de smalle Drentse wegen reed lang een trio vooruit met daarbij ook Nico Eeckhout en Dex Groen. Het peloton speelde lang met dit trio, maar pas in de laatste dertig kilometer van de wedstrijd ontbrandde de koers. Toen was Eeckhout weer mee. Vermeulen doorkruisde zijn plannen om de absolute hoofdrol op te eisen in Nieuw-Amsterdam. Morgen wacht de Kasseienomloop van Exloo, het tweede deel van de Zuid Oost Drenthe Classic.

Foto: (C) Sportfoto

 

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl