Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Terpstra tweede in Ronde van Vlaanderen

Zondag 05 april 2015

Elite men - Niki Terpstra is tweede geworden in de Ronde van Vlaanderen. De Noord-Hollander van Etixx-QuickStep verloor in een sprint-a-deux van Alexander Kristoff. Hoewel hij de Noor het kopwerk liet opknappen in de finale, kon Terpstra hem geen partij bieden in de sprint om de winst.

Greg van Avermaet mocht als derde mee op het podium. Lars Boom eindigde als zesde. Dylan Groenewegen (Roompot) meldde zich in de vlucht van de dag.

Terpstra vond Kristoff aanvankelijk een goede vluchtgenoot. "Natuurlijk is hij snel, maar toen we weg reden, hadden we nog drie klimmen voor de boeg, waarop ik hem hoopte af te schudden. Maar op die hellingen was hij super sterk. Op de Paterberg had hij zo'n hoog tempo dat ik hem nauwelijks nog voorbij kon. Hij heeft de afgelopen weken laten zien sterk te zijn en was dat vandaag weer. Toen hij nog steeds bij me was in de laatste tien kilometers, had ik weinig mogelijkheden meer. Ik bleef daarom in de laatste drie kilometer in zijn wiel zitten in de hoop dat hij te moe zou zijn voor een goede sprint. Maar toen ik naast hem kwam in de sprint, versnelde hij en toonde hij de beste van de dag te zijn. Tweede worden doe ik vaak de laatste tijd, maar het is wel een groot resultaat in een monument."

 Foto: © ASO



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl