Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Breggen eerste leidster Energiewacht Tour

Woensdag 08 april 2015

Women - Anna van der Breggen heeft de proloog van de Energiewacht Tour gewonnen. De Zwolse van Rabo-Liv was in de 2,5 kilometer lange openingstijdrit vijf seconden sneller dan wereldkampioene tijdrijden Lisa Brennauer van Velocio-Sram. Trixi Worrack eindigde als derde.

Van der Breggen had haar zinnen gezet op deze proloog. "Het wordt voor mij moeilijker om in lange tijdritten mensen als Brennauer en Ellen van Dijk te verslaan, maar prologen zijn wel een redelijke specialiteit van me. Ik was blij dat ik het parcours goed verkend had, want in het donker viel het me niet mee om de bochten en dergelijke te herkennen." Van der Breggen wilde nog geen voorschot nemen op de eindzege. "Ik ben geen wiskundige, maar volgens mij hebben de sprinters dat met de boniseconden zo dicht gereden. Maar we gaan als team voor de eindzege, dus zullen we goed bij de les moeten zijn en een sterke ploegtijdrit neer moeten zetten."

Brennauer tevreden

Lisa Brennauer liet zich haar feestje niet verpesten. "Ik was zo blij dat ik hier dan eindelijk mijn mooie nieuwe fiets en mijn regenboogtrui een keer in een wedstrijd mocht aantrekken, daar keek ik al dagen naar uit. Onderweg heb ik ook geen fouten gemaakt voor mijn gevoel, het was een perfecte race voor mijn gevoel. Als er dan iemand sneller is, dan moet je dat accepteren. Mijn specialiteit is natuurlijk ook meer een lange tijdrit. We hopen als team later in de week nog een rit te winnen." 

Knetemann vierde

Ook Roxane Knetemann imponeerde in de korte rit tegen de klok. De vroeg gestarte Nijkerkse van Rabo-Liv stond lang aan de leiding, maar zag uiteindelijk nog drie rensters onder haar tijd duiken. "Ik start vaak vroeg en hoop dat ik nog eens één keer stand houdt op kop, maar je weet ook dat het in een veld als dit heel lastig wordt. Toch ging ik wel even dromen toen ook rensters als Kirsten Wild niet aan mijn tijd kwamen. Ik vond het parcours heel geschikt en was tevreden over mijn optreden. Dit was wat erin zat."

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl