Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vacansoleil-DCM zocht samen met KNWU naar nieuwe sponsor

Zaterdag 27 april 2013

Nieuws - Vacansoleil-DCM is samen met de KNWU op zoek geweest naar een nieuwe hoofdsponsor. Dat zegt Huib Kloosterhuis, directeur van de bond, in een interview met CyclingOnline.nl. Een deal is er nog niet van gekomen, want volgens Kloosterhuis zit het ‘economische tij tegen’.

Het sponsorcontract van Vacansoleil met de wielerploeg van Daan Luijkx loopt aan het einde van dit jaar af. Komende maand wordt bekend of het vakantiebedrijf door gaat met sponsoring. Met die onzekerheid in het achterhoofd is de leiding van de ploeg momenteel op zoek naar andere potentiële sponsors. De KNWU heeft Rabobank als grote sponsor tot en met 2016, maar de bank is duidelijk bezig aan een terugtrekkende beweging uit de wielersport. In hun zoektocht naar stabiele financiële ondersteuning hebben de KNWU en de profploeg gekeken of ze samen een grote sponsor binnen konden halen.

GreenEdge-model 
Volgens ingewijden zou de samenwerking tussen de KNWU en de professionele wielerploeg een soort GreenEdge- of Sky-constructie moeten worden. Deze Angelsaksische ploegen hebben zeer nauwe banden met de bond en werken samen op het gebied van coaching, talentbegeleiding en faciliteiten. De gezamenlijke zoektocht heeft (vooralsnog) niets opgeleverd, omdat volgens Kloosterhuis het economisch niet goed gaat in Nederland. "Het tij zit helaas behoorlijk tegen. En het vinden van een Nederlandse sponsor voor een mondiale sport is sowieso lastig." De KNWU presenteert in mei wel een nieuwe shirtsponsor voor de de heren en dames elite. Maar daarnaast is nog voldoende ruimte voor andere sponsoren.Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl