Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Marianne Vos pakt de dubbel in Luxemburg

Zondag 28 april 2013

Women - Marianne Vos heeft de slotetappe van het Festival Luxembourgeois Elsy Jacobs gewonnen. De olympisch kampioene op de weg gaf daarmee haar eindzege nog iets meer kleur, ze was immers zondagmiddag als leidster in deze etappekoers door Luxemburg gestart.

In de sprint was Vos sneller dan Giorgia Bronzini - de winnares van gisteren - en Emma Johansson. Vos' ploeggenote Annemiek van Vleuten won vrijdag de proloog. Ploegleider Koos Moerenhout van Rabobank-Liv/Giant was dan ook tevreden na drie dagen fietsen door het Groothertogdom Luxemburg. "Als je een proloog en een etappe wint en ook nog eens met Marianne Vos de eindwinnares hebt, kun je niet veel anders dan tevreden zijn natuurlijk. Ook Annemiek van Vleuten zet hier een flinke stap het afgelopen weekeinde, ze verliest weliswaar haar leiderstrui, maar laat hier zien dat ze stilaan naar een hoger niveau begint te groeien na een wisselvallig voorjaar."

Vos was op een technische aankomst in haar element. Op vierhonderd meter voor de streep stortte ze zich vol in een scherpe bocht en kreeg daar zo veel voorsprong dat Bronzini haar niet meer tot de orde kon roepen.

Foto: Sportfoto

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl