Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Slagter en Kelderman tevreden met top 10

Woensdag 22 april 2015

Elite men - Tom-Jelte Slagter (negende) en Wilco Kelderman (tiende) waren tevreden met hun top 10-klassering in de Waalse Pijl, die gewonnen werd door Alejandro Valverde. Achter Bauke Mollema (negentiende) was Robert Gesink 25e in zijn eerste koers.

"Voor een eerste wedstrijd is dat zeker een resultaat om tevreden mee te zijn" zei de Achterhoeker van Lotto-Jumbo. Ook zijn ploeggenoot Wilco Kelderman was tevreden. "Ik zat goed geplaatst, maar op het laatst kon ik de besten in koers niet volgen. Toch denk ik dat dit soort aankomsten mij steeds beter gaan liggen, dat heb ik ook in de Giro en de Vuelta al laten zien. Ik heb ervoor gekozen om tot de slotklim te wachten en niet al op de klim daarvoor te gaan. Tim Wellens probeerde dat en dat lukte ook niet. Voor Luik-Bastenaken-Luik zal ik mijn koers ook afstemmen op de andere grote mannen, dat werkt het best." 

Slagter: 'Bevestiging'

Tom-Jelte Slagter vond de nieuwe klim wel een mooie toevoeging. "Rijden er daar een paar man meer weg, dan moet je meer zien of het lukt om ze terug te halen. Ik zat zelf niet helemaal super geplaatst op de Muur van Huy. Ik wilde op de tweede rij zitten, maar achteraf had ik me beter meer van voren kunnen positioneren. Zoveel wind stond er toch niet op de Muur en nu raakte ik wat ingeklemd. Toch ben ik tevreden, dit was de bevestiging van mijn vorm waar ik naar op zoek was." De Groninger wist niet hoe ernstig het gesteld was met zijn kopman Daniel Martin, één van de vele slachtoffers van valpartijen. "Ik hoop goed, met twee kun je sowieso meer uitrichten in de finale van een koers. En Martin is natuurlijk wel echt de grote man voor dit werk."

Mike Teunissen (Lotto-Jumbo) en Reinier Honig (Roompot) lieten zich opmerken in de vlucht van de dag.

Foto: © Sportfoto 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl