Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lindeman derde in Tour de Romandie

Vrijdag 01 mei 2015

Elite men - Bert-Jan Lindeman is derde geworden in de vierde etappe van de Tour de Romandie. De renner van Lotto-Jumbo maakte deel uit van een kopgroep, waaruit Stefan Kung in de slotfase ontsnapte. De Zwitser won eerder dit jaar de Volta Limburg Classic in Eijsden.

“Ik heb me rustig gehouden in de kopgroep met het idee dat ik een finale moest gaan rijden als we het zouden redden”, zei Lindeman na afloop. “Helaas pakte Küng in de afdaling van de laatste klim tien seconde voorsprong.” In de daaropvolgende kilometers lukte het Lindeman niet meer om bij de Zwitser terug te keren. “Daarna kon ik me niet meer sparen. We moesten volle bak doorrijden om voor het peloton uit te blijven. Deze derde plaats was uiteindelijk het hoogst haalbare. Het is alleen jammer dat ik mijn eigen plan niet kon waarmaken.”

Kansen pakken
Hoe dan ook behaalde Team LottoNL-Jumbo hierdoor voor het eerst dit seizoen een podiumplaats in een World Tour- wedstrijd. “Het is fijn dat we in deze wedstrijd in slecht weer onze kansen pakken”, oordeelde ploegleider Erik Dekker. “Als zo’n kans zich voordoet, moeten we als collectief rijden, inzet tonen en gemotiveerd blijven. Dat hebben we vandaag goed gedaan.”

Foto: © Sportfoto 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl