Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Blanco in topvorm richting Nieuwsblad

Vrijdag 22 februari 2013

Elite men - Het klassieke wielerseizoen barst morgen los met de Omloop Het Nieuwsblad. Blanco Pro Cycling is er klaar voor en heeft met Lars Boom en Sep Vanmarcke twee topfavorieten in huis. Boom: ‘Het gevoel is heel goed.’ 

Lars Boom deelt zaterdag bij Blanco het kopmanschap met titelverdediger Sep Vanmarcke. De Brabander verklaart 'fitter dan ooit' te zijn en staat in alle favorietenlijstjes. Boom won dit jaar al de tijdrit in de Ronde van de Middellandse Zee en afgelopen zondag pakte hij de slotrit in de Tour du Haut Var. “Omdat ik nog nooit een klassieker heb gewonnen, zie ik mezelf niet als topfavoriet”, bleef hij vandaag tijdens de persconferentie bescheiden. “De afgelopen week heb ik goed getraind en daarnaast voldoende rust gepakt. Ik begin met een heel goed gevoel aan het openingsweekend.”

Zijn ploegleider Nico Verhoeven ziet het vertrouwen binnen Blanco Pro Cycling met de dag toenemen. “Theo Bos boekte vandaag alweer de achtste zege voor onze ploeg dit seizoen. Ik hoop dat we die flow door kunnen trekken richting dit weekend. Sep won hier vorig jaar, Lars is in topvorm en de mannen die hen moeten helpen zijn ook goed. We beginnen met heel veel vertrouwen aan dit weekend.”

Dat Blanco op twee paarden wedt, is geen nadeel volgens Boom. “Ik heb nog niet met Vanmarcke gekoerst dit jaar, maar we hebben wel veel met elkaar gesproken. We voelen elkaar goed aan. We moeten zorgen dat we attent blijven en voorin rijden. Als dat lukt heb ik er alle vertrouwen in dat we zeker mee gaan doen om de bovenste plaatsen. We zitten in de winning mood, hopelijk houden we dat vast.”

Moreno Hofland is morgen een van de helpers van Vanmarcke en Boom. Hij neemt de plaats in van de geblesseerde Bram Tankink. “Voor Bram is het heel vervelend dat hij hier niet kan starten. Maar het is voor mij wel een kans om ervaring op te doen. Ik moet zeggen dat de zenuwen nog wel meevallen maar die gaan zeker nog wel komen deze week. Want het is natuurlijk een grote en belangrijke wedstrijd voor ons.”

De andere ploegen
Bij Vacansoleil-DCM zijn Juan-Antonio Flecha en Björn Leukemans de kopmannen, terwijl Bert-Jan Lindeman ook op dit terrein ook goed uit de voeten kan. Argos-Shimano gaat voor John Degenkolb. In de eerste koersen van het jaar miste de Duitser nog wat scherpte, maar zijn conditie is goed. Niki Terpstra gaan we morgen ongetwijfeld ook van voren zien als medekopman bij Omega Pharma-QuickStep. Bobbie Traksel - 'ik zit heerlijk in mijn vel' - is de belangrijkste pion binnen Champion System. Sebastian Langeveld - winnaar van 2011 - is de leider bij Orica-GreenEdge. Martijn Maaskant (Garmin-Sharp) zal Nick Nuyens en Johan Vansummeren in de finale bij moeten staan. Kortom: genoeg Nederlandse inbreng morgen.

Foto: (c) SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl