Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vuelta 2015: Nederlandse etappes krijgen vorm

Donderdag 02 mei 2013

Elite men - Langzaam maar zeker wordt duidelijk hoe de vijf Nederlandse etappes in de Ronde van Spanje 2015 eruit gaan zien. De Vuelta opent met een ploegentijdrit in Emmen, daarna volgt een Elfstedenrit door Friesland en wordt er in de daaropvolgende dagen via Alkmaar afgedaald naar het zuiden.

In Emmen wordt zaterdag 22 augustus 2015 de Vuelta geopend met een ploegentijdrit. De volgende dag vertrekt het peloton vanuit Bolsward om via een Elfstedenroute in Leeuwarden te finishen. De derde rit gaat van Dokkum naar Alkmaar. Het College van B&W van de Noord-Hollandse stad, heeft een intentieverklaring getekend waarin aan wordt gegeven dat Alkmaar in de Vuelta 2015 heel graag wil fungeren als zowel finish- als startplaats. Dat betekent dat de renners de volgende dag ook vertrekken vanuit Alkmaar. Die rit voert naar Breda. Vanuit de Brabantse stad vertrekt 26 augustus de karavaan voor de laatste rit op Nederlands grondgebied.

Oosten wordt overgeslagen
Dan is er eigenlijk nog een groot vraagteken, en dat is waar die laatste rit eindigt. Persvoorlichter Fred Lubbers stelt dat er twee mogelijkheden zijn. “Of we gaan richting Zeeland of richting Limburg. Dat ligt nog open.” Een etappe richting het oosten van Nederland zit er niet in. “Dat is van de baan.”

Etappeschema Vuelta 2015*

22 augustus: Ploegentijdrit Emmen

23 augustus: Bolsward - Leeuwarden

24 augustus: Dokkum - Alkmaar

25 augustus: Alkmaar - Breda

26 augustus: Breda - ??

*Alles onder voorbehoudEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl