Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Zwet uit Olympia's 3M Tour

Donderdag 14 mei 2015

Elite men - Arno van der Zwet heeft Olympia's 3M Tour moeten verlaten na een val. De renner van Metec-TKH leek verzekerd van een kort klassement omdat hij woensdag mee zat in de ontsnapping van de dag, maar sloeg vandaag tegen het wegdek in de rit met start en finish in Reuver.

Hij kon zijn weg niet vervolgen en bleek bij onderzoek in het ziekenhuis in ieder geval twee ruggenwervels te hebben gebroken. "Ik heb sowieso twee ruggenwervels gebroken. Misschien zelfs een derde. Morgen volgen er meer onderzoeken. Het ook nog zijn dat ik geopereerd moet worden. Maar ik ben wel blij dat ik mijn benen kan bewegen'' liet hij optekenen op de site van zijn ploeg. Uit nader onderzoek bleek hij ook nog borstwervels te hebben gebroken.

Geen tweede podium

Twee jaar geleden was Van der Zwet derde in het eindklassement van de ronde. Hij moest toen winnaar Dylan van Baarle en Peter Koning voor laten gaan. "Zuur voor Arno"vond klassementsleider Bol. "Ik wil mijn concurrenten graag kwijt raken, maar niet op deze manier." "Zonde" vond ook Metec-ploegleider Allard Engels. "Hij was toch onze troef in het klassement. Natuurl;ijk hebben we Jasper Hamelink ook nog, die zat gisteren ook mee. Misschien kan hij in de tijdrit nog opschuiven."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl