Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Stroetinga wint zijn twaalfde in Olympia's 3M Tour (+ video)

Donderdag 14 mei 2015

Elite men - De derde etappe van Olympia's 3M Tour is gewonnen door Wim Stroetinga. In de straten van Reuver won de renner van Parkhotel voor Coen Vermeltfoort (tweede) en Jeff Vermeulen (derde). Jetse Bol (Join S-De Rijke) blijft leider.

Stroetinga bracht zijn totaal aantal zeges op twaalf en is daarmee nog maar één plek verwijderd van het record van John den Braber. Een record waar hij niet mee bezig is overigens. Stroetinga was vooral blij met de winst "Het was niet eenvoudig omdat ik nog van ver moest komen, maar ik heb geen moment getwijfeld dat ik hier kon winnen. De ploeg heeft perfect voor me gewerkt, zelfs Bob Schoonbroodt - die als nummer twee van het klassement beschermd is - leverde zijn aandeel." Dat hij in de slotmeters concurrent Jeff Vermeulen nog voorbij snelde, gaf geen extra voldoening. "Als je bijna dertig bent, ben je daar niet meer zo mee bezig. Ik kom om te winnen en dat heb ik gelukkig weer gedaan." Stroetinga won ook vorig jaar in deze Noord-Limburgse gemeente.

Ideaal voor Bol

Bol behield zonder enige moeite de gele leiderstrui. Een groep met Twan Castelijns (Baby-Dump), Remco te Brake (Metec-TKH), Nicolaas Vereecken (3M),  Thery Schir (BMC DT), Pierre Mongorge (Blitz-Merida), Rens te Stroet (Team Piels) en Dick Janssen (Jonge Renner) werd terug gehaald voordat de laatste slotomloop werd aangevangen Bol: "Wat ons betreft is het ideaal verlopen. De kopgroep bevatte geen gevaarlijke concurrenten en we wisten dat de ploegen van de sprinters zouden gaan werken in de achtervolging. Hopelijk kunnen we ook morgen stand houden in de Belgische etappe. Ik weet me sterk omringd, mannen als Coen Vemeltfoort, Ronan van Zandbeek en Wouter Mol hebben net als mij ervaring  in het profpeloton, normaal gesproken moeten we dat aan kunnen."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl