Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Sam Oomen wint in Rhône Alpes Isere Tour

Donderdag 14 mei 2015

Elite men - De openingsetappe van de Rhône Alpes Isere Tour heeft een Nederlandse winnaar opgeleverd. Sam Oomen (Rabo Dev Team) toonde zich de snelste van drie renners die met lichte voorsprong op de streep arriveerden in Saint Alban de Roche. De wedstrijd duurt nog tot en met zondag.

Het was de eerste echte wegzege voor het Rabobank Development Team. Ploegleider Richard Groenendaal was uiteraard trots en gelukkig. De ban is gebroken, maar zo ervaart de ploegleider het niet. “De doelstelling van ons team is niet om zoveel mogelijk te winnen, maar om op te leiden. En dat kan ook zonder dat je wint, al is het laatste natuurlijk wel heel leuk”, aldus Groenendaal, die de overwinning wel op het juiste moment vond komen voor Sam Oomen. “Het is geweldig voor hem. Sam is er al zo vaak zo dichtbij geweest. Hij werkt er keihard voor. Een overwinning kan altijd een extra zetje geven."

Gerechtigheid

Sam Oomen was opgelucht over de zege. “Het werd tijd na alle tegenslag van de laatste weken. In Bretagne reed ik goed, maar daar ben ik een paar keer in de finale net teruggepakt. Dat was vreselijk balen en een paar weken terug in Luik-Bastenaken-Luik was helemaal bitter. Eerst een spoorwegovergang die gesloten is en op het moment, waarop we de kopgroep dreigen in te halen, worden we de verkeerde kant opgestuurd. Dit voelt wel als gerechtigheid ja.”

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl