Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bennett weer in actie in World Ports Classic

Maandag 18 mei 2015

Elite men - Nieuw-Zeelander George Bennett - die op het laatste moment niet deel kon nemen aan de Giro d'Italia - komt dit weekeinde weer in actie in de World Ports Classic namens Lotto-Jumbo.

Bennett kampte ruim een week geleden met te lage cortisolwaarden, zo bleek uit een bericht van de UCI. Volgens de regels van de MPCC mocht hij daarom niet starten in deze ronde. Lotto-Jumbo is lid van deze Beweging voor een Geloofwaardige Wielersport. Theo Bos mocht om dezelfde reden niet starten in de Vuelta van 2013.

De ploeg van Lotto-Jumbo is vooral gebouwd rond sprinter Barry Markus. Vorig jaar won de ploeg van Richard Plugge met Theos Bos deze ronde, die rijdt inmiddels bij MTN-Qhubeka. Markus krijgt Brian Bulgac, Tom Leezer, Timo Roosen, Mike Teunissen, Robert Wagner, George Bennett en Kevin de Weert aan zijn zijde.  "Ik ben heel gemotiveerd en wil een resultaat pakken. Ik heb veel en hard getraind en ga volgende week ook nog een paar keer achter de scooter trainen”, aldus Markus. “De eerste etappe is voor een gedeelte vergelijkbaar met de Tour de France-rit naar Neeltje Jans”, weet de Hoofddorper, die enkele weken geleden aanwezig was bij de presentatie van het parcours. “In Zeeland trekken we over veel open dijken, dus de kans is aanwezig dat de wind de boel op de kant gooit.”



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl