Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

VIRO Criterium Cup ook voor vrouwen

Maandag 25 mei 2015

National - Er wordt dit jaar ook een VIRO Criterium Cup Twente voor vrouwen georganiseerd. In de wielerrondes van Enter, Markelo en Goor strijden de vrouwen naast de dagzeges om de eindwinst. Het gaat om drie wedstrijden.  De elite, beloften en amateur hebben ook nog de Ronde van Oldenzaal en Ronde van Borne op de rol staan.

Voor hen bestaat de VIRO Criterium Cup Twente dus uit vijf wedstrijden. Een opvallend detail is dat het prijzenschema van de vrouwen gelijk aan dat van de mannen zal zijn. De Ronde van Enter opent op zaterdag 11 juli de wedstrijdenreeks. Net als de Ronde van Markelo, die dit jaar op vrijdag 14 augustus georganiseerd wordt, organiseerde men in Enter een jaar geleden ook al een koers voor vrouwen. Daar komt de Ronde van Goor nu bij. Zij organiseerden in 2011 voor het laatste een vrouwenwedstrijd. Toen was Kirsten Wild de winnares. Leontien van Moorsel won in het verleden ook al twee keer in Goor.

Mannen

Overigens is de Ronde van Markelo niet de tweede wedstrijd in de VIRO Criterium Cup Twente voor de elite, beloften en amateur mannen. Dat is de Ronde van Oldenzaal. Zij organiseren op zondag 9 augustus hun criterium. In Oldenzaal worden ook wedstrijden voor nieuwelingen en junioren verreden. Op zaterdag 22 augustus staat de Ronde van Goor gepland. Vijf dagen later wordt op donderdag 27 augustus in de Ronde van Borne ook de VIRO Criterium Cup Twente voor de elite, beloften en amateur mannen afgesloten.

 Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl