Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boels Hills Classic voor Armitstead (+video)

Vrijdag 29 mei 2015

Women - Lizzie Armitstead won de Boels Hills Classic. De renster van Boels-Dolmans toonde zich in deze wedstrijd uit de KNWU Topcompetitie de snelste van een kopgroep van vijf. Daarmee wist ze voor haar team de zege binnen te halen na tweede plaatsen voor haarzelf (2013) en Ellen van Dijk (2014).

Emma Johansson (Orica-AIS) werd tweede,  Kasia Niewiadoma (Rabo-Liv)legde beslag op de derde plaats. Beste Nederlandse was Sabrina Stultiens (Liv-Plantur), die samen met Elisa Longo Borghini (Wiggle-Honda) ook deel uitmaakte van de ontsnapping die net uit de greep van een achtervolgende groep wist te blijven. "Natuurlijk voelde ik wel enige druk" zei Armitstead na afloop. "Het is de koers van onze hoofdsponsor en de ploeg heeft de hele dag perfect voor me gereden. Ik voelde dat ik op de klimmetjes samen met Niewiadoma de sterkste was en had het idee dat de anderen er wat doorheen zaten. Voor de sprint had ik vertrouwen, maar natuurlijk ben je dan blij dat je het af kunt ronden. Was dat niet gelukt, had ik me wel wat schuldig gevoeld ten opzichte van mijn ploeggenoten. Het was even afwachten hoe het zou gaan - ik had sinds Overijssel begin mei niet meer gekoerst, maar ik voelde al snel dat de benen goed waren."

Stultiens maakt indruk

Sabrina Stultiens van Liv-Plantur maakte indruk in haar eigen Limburg. Eerst zat ze mee met de eerste kogroep met ook Chantal Blaak (Boels-Dolmans), Janneke Ensing (Parkhotel Valkenburg), Thalita de Jong (Rabo-Liv), Demi King (Wiggle-Honda), Susanna Zorzi (Lotto-Soudal) en Kathrin Garfoot (Orica-AIS). Daarna kon ze mee met de vijf rensters die om de zege sprintten. "Ik heb me in die eerste vlucht op een gegeven moment wel wat gespaard en daarom had ik de benen nog om mee te springen toen er werd aangevallen op de laatste beklimming van de Cauberg. Dat was eigenlijk ter verdediging van de belangen van Amy Pieters, ik had het beste even gehad op dat moment. Toch dacht ik in de sprint - waarin enorm werd gepokerd - nog op het podium te sprinten, maar de anderen kwamen er nog net langs. En Armitstead was veruit de sterkste." Stultiens werd vierde.

Foto: © Sportfoto 

 

 

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl