Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Stultiens werkt toe naar Giro Rosa

Zaterdag 30 mei 2015

Women - Sabrina Stultiens was gisteren even teleurgesteld over het missen van een podiumplaats, maar de winst in het bergklassement én een sterke dag in haar eigen Limburg maakten dat uiteindelijk toch goed voor de renster van Liv-Plantur.

"Natuurlijk is het extra leuk om in Limburg goed voor de dag te komen, het is je eigen regio en je kent de wegen goed. Ik besloot direct mee te springen met de eerste ontsnapping en vond dat we een flinke kloof mochten slaan. Toen de achtervolgsters aansloten, kon ik opnieuw reageren. Dan probeer je jezelf nog uit alle macht te sparen voor de sprint, maar helemaal fris ben je natuurlijk niet meer. En het waren ook niet de eerste de besten waar ik het tegen op moet nemen" zei ze verwijzend naar Emma Johansson, winnares Lizzie Armitstead, Elisa Longo Borghini en haar oud-ploeggenote Kasia Niewiadoma. 

Giro Rosa

Stultiens is nog maar enkele weken weer actief op de weg, nadat ze een stevige veldritwinter afwerkte. "De vorm begint stilaan te komen, maar ik werk in mijn trainingen en wedstrijdprogramma vooral toe richting de Giro Rosa van begin juli. Daar hoop ik in goeden doen te zijn en mijn kopvrouw Claudia Lichtenberg bij te staan. Zij was lang geblesseerd, maar het gaat stilaan beter en we verwachten dat ze binnenkort weer in competitie kan komen."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl