Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vermeer winnaar van de Ronde van Overijssel

Zaterdag 04 mei 2013

Elite men - Tom Vermeer heeft de Ronde van Overijssel gewonnen. De renner van Cycling Team Jo Piels rekende in de straten van Rijssen af met Martin Mortensen (tweede) en Christoph Pfingsten (derde) naar wie hij in de slotkilometers toe was gesprongen en die hij vervolgens kansloos liet in de finishstraat.

Een kopgroep van twaalf - later elf - beheerste de internationale UCI 1.2-wedstrijd met start en finish in Rijssen vandaag. Vanuit deze groep reed op de Holterberg een trio weg: oud-prof Kasper Kloostergard (Concordia), Dries Hollanders (Metec) en Geert van der Weijst (Piels). Deze drie vluchters hielden tot vier kilometer voor het einde stand, maar werden toen door een eerste peloton tot de orde geroepen. Concordia speelde toen de troefkaart Martin Mortensen (voormalig prof bij Vacansoleil-DCM) uit. Aanvankelijk kon alleen Christoph Pfingsten volgen, op anderhalve kilometer van de streep sloot ook Tom Vermeer aan. De laatste bleek nog een sprint in huis te hebben en zorgde zo voor zijn tweede zege van het seizoen. Eerder won hij ook een rit in de Tour Loir et Cher.

Gevaar onderkend

"We zouden eigenlijk vandaag voor onze sprinter Rens te Stroet rijden, maar toen Mortensen en Pfingsten weg reden, onderkende ik het gevaar. Toen ik aansloot, zag ik dat ik er goed aan gedaan had de sprong te maken, want de anderen zouden er niet meer bij komen. Ik heb even rust gepakt en ben toen vol voor de sprint gegaan. Dat de benen goed waren, had ik de hele dag al in de gaten. De ploeg reed ook sterk, we hebben nog meerdere mensen om uit te spelen. Het was uiteindelijk aan mij om het af te maken. Dit is een mooie zege voor mij, een klassieker van naam, maar het is ook goed voor het vertrouwen richting Olympia's Tour van volgende week."

Foto: (C) Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl